7 zakona vitkosti

Vašim mukama nije kraj kad završite dijetu. Tek tad treba da budete naročito istrajni da biste održali teškom mukom stečenu vitkost.

Ako ste dijetu držali pod nadzorom nutricioniste ili lekara, što vam preporučujemo, onda ponovno nakupljanje kilograma ne bi trebalo da vam predstavlja problem. Takvi režimi ishrane obično su izbalansirani. Međutim, ukoliko ste se podvrgli nekoj od onih poznatih dijeta, tipa kupus dijete, preti vam brzi povratak na staro, jer takve dijete podrazumevaju konzumiranje samo jedne namirnice.

Držanje dijete i plana vežbanja već je samo po sebi veliki uspeh. I same znate koliko je žena koje malo, malo pa započnu dijetu i nikad ne izdrže do kraja. Dakle, držite ishranu pod kontrolom i, isto tako, nastavite s fizičkim aktivnostima kako biste održavali kakvu-takvu formu.

1. Nastavite sa vežbanjem

Iako ste verovatno razvili naviku vežbanja, posebno ako ste u tome bile redovne, postoji šansa da ste jedna od onih žena koje su jedva dočekale kraj dijete da prestanu s vežbanjem. Ali to ne dolazi u obzir ako vam se sviđa vaša nova figura. Ne dižite ruke od vežbanja, šteta je kad ste već u kondiciji.

2. Razbijte monotoniju

Sad već možete da promenite nešto u svom treningu. Sasvim je prirodno što vam je dosadilo, pa vam savetujemo da razbijete monotoniju novim programima – plivajte, trčite, radite jogu, naučite skvoš ili, jednostavno, plešite. Osim što ćete činiti dobro delo za svoje telo, velike su šanse da upoznate nove ljude i da u tim poznanstvima pronađete motivaciju za održavanje težine.

3. Merite se i dalje

Ne merite se baš svaki dan, kao tokom dijete, ali zadržite tu naviku jednom nedeljno. Tako ćete blagovremeno uočiti varijacije težine i moći ćete odmah nešto da preduzmete. Dobar trik je da imate par uskih pantalona, po kojima ćete primetiti jeste li se ugojili..

4. Uvek doručkujteAko ne doručkujete, to je kao da auto praznog rezervoara treba da vozi. Dakle, treba vam gorivo da dobro započnete dan. Hranljive materije pomoći će vam da u toku dana ne grickate svašta. Za doručak birajte zdravu hranu koja će vas zasititi – voće, zobenu kašu, jaja, mlečne proizvode, musli, kornflejks.

5. Pazite na porcije

Sigurno ste jedva dočekali da se opustite i najedete. U redu je da pojedete poneki slatkiš s vremena na vreme, ali ne preterujte. Ne nastavljajte da jedete kad osetite da ste siti. Jedite sporije, tako će vaš mozak imati vremena da shvati da ste siti, a to je čak i pre nego što toga postanete svesni.

6. Ne treba da pregladnite

Jedite čim ogladnite. Ne čekajte, jer su tako veće šanse da ćete se prejesti. Ključ uspeha je da naučite da kontrolišete glad. Pazite šta jedete, vaš metabolizam će patiti ako ga nakon perioda laganih namirnica opteretite teškom hranom.

7. Raznovrsno se hranite

Više ne morate strogo da se držite propisanih namirnica, uvedite i po neki „greh”. Ali ne odustajte od zdrave hrane.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesete svoje ime

More like this

Dijeta slavnih glumica za ravan stomak

Dijeta slavnih glumica za ravan stomak

Vitke figure slavnih dama uvek privlače pažnju na crvenim tepisima, osim treninga, one često pribegavaju i različitim...

Da li imate STOMAČIĆ ili BOKOVE? Višak kilograma najavljuje...

Drugačije se goje muškarci, drugačije žene, a drugačije bolesti i dobijaju. Višak kilograma drugačije utiče na žene, a...

Jedeš sve i gubiš kilograme: dijeta osam sati

Dijeta osam sati je je plan za mršavljenje Davida Zinčenka i Pitera Mura koji su izneli u...