Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Ah, ta biskopska hrana

Bioskopska hrana je veoma često izložena oštrim kritikama zbog masnoća opasnih po krvne sudove, soli koja podiže pritisak i viška kalorija zbog koga ćete morati da menjate broj pantalona koje nosite.

Ovo zvuči baš loše, a šta ćemo sa bioskopskim okruženjem? To okruženje čini da stvari stoje još i gore. Da li ste probali da istovremeno pratite film i obraćate pažnju na to koliko jedete? Statistika kaže da ljudi pojedu 53% više kokica iz velike kese, nego iz male. Iako toga nismo svesni, velika kesica nam šalje poruku da je sasvim u redu da jedemo više.

Naš savet je da umesto velike kese uvek uzmete malu, a ako vam se to čini isuviše malim, jer vi imate “veći kapacitet”, onda uzmite dve male. Drugu kesicu stavite sa strane i sačekajte da pojedete prvu, a zatim razmislite da li vam se zaista načinje druga.

Ovo važi i za druge grickalice, kao i za gazirane sokove

Ako ne volite da gledate najave filmova, ostanite ispred sale dvadesetak minuta duže i tako sebi uštedite isto toliko minuta nesvesnog grickanja. Prosečan ljubitelj kokica pojede 39 grama dnevno i unosi više vlakana od onih koji ih ne jedu, i to u odnosu 18:15.

Srednja kesa kokica-bez dodate soli ili maslaca sadrži 825 kalorija, 46g masti, 94g ugljenih hidrata, 1,459 mg natrijuma, 15g proteina i 17 g vlakana.

Perece sadrže 483 kalorija, 4g masti, 99g ugljrnih hidrata, 2,008 mg natrijuma, 12g proteina i 2g vlakana.

Hot-dog sadrži 300 kalorija, 18g masti, 25g ugljenih hidrata, 826mg natrijuma, 10g belančevina i 1g vlakana.

Slani čips-malo pakovanje-50g sadrži 275 kalorija, 18g masti, 26g ugljenih hidrata i 2,7g belančevina.

Srednja coca-cola-900 ml sadrži 385 kalorija i 100g šećera.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *