Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Ambasade Republike Srbije

U okviru MSP-a svake države postoji služba koja se bavi konzularnim poslovima. Diplomatsko-konzularna predstavništva Srbije (DKP) u inostranstvu postoje kao ambasade i konzulati.

Ambasade su zadužene za političko, ekonomsko i kulturno predstavljanje zemlje.

Konzulati (bilo samostalno ili u okviru ambasada) se prvenstveno bave poslovima od bližeg interesa za građane – takozvanim konzularnim poslovima. U obavljanju poslova iz svog delokruga, konzularno predstavništvo postupa u skladu sa Ustavom, zakonima i opšteprihvaćenim pravilima međunarodnog prava.

Kako pronaći diplomatsko predstavništvo Srbije u inostranstvu?

U zemljama u kojima živi dosta naših državljana postoji i ambasada Srbije i veći broj konzularnih predstavništava raspoređenih po čitavoj zemlji. U drugima pak, postoji samo ambasada sa odeljenjem za konzularne poslove, a u nekim, kao npr. Malta postoji samo počasni konzul Srbije.

Ima i zemalja koje nemaju predstavništvo Srbije, pa se tada za pomoć treba obartiti predstavništvu Srbije u nekoj od susednih zemalja, koje je zaduženo i za zemlju u kojoj se trenutno nalazite.

U kojim sve državama postoje diplomatsko-konzularna predstavništva Republike Srbije, gde se ona tačno nalaze, kontakt telefone, sajtove i e-mail adrese možete pogledati na sledećem linku:

Spisak ambasada Republike Srbije u inostranstvu

Takođe, na istom mestu možete naći i podatke o tome kom predstavništvu se treba obratiti ako se nalazite u nekoj od zemalja u kojoj nema naše misije. Tom spisku možete pristupiti na sledećem linku:

Države pokrivene na nerezidencijalnoj osnovi

Ambasade stranih država u Srbiji možete pogledati na ovoj stranici.

Spisak Konzulata stranih država u Srbiji možete pogledati na ovoj stranici.

Savetujemo vam da ovu stranicu stavite u Bookmarks vašeg pregledača (Google Chrome, Mozilla…) kako bi vam uvek bila na “dohvat ruke”. Možda će vam nekada zatrebati kada otputujete, ili nekom vašem rođaku, prijatelju, poslovnom partneru…

Ažuriranje Ambasada, pojedinačno svake stranice (2017. godine) je urađeno uz pomoć sajta Ministarstva inostranih poslova Republike Srbije i možete pogledati iste na stranama našeg sajta na ENGLESKOM jeziku.

Podelite ovu informaciju (stranicu) sa svima vama dragim pomoću Facebook-a, Twittera, Pinterest-a, StumbleUpon-a….Šerujte, Lajkujte na ovoj stranici…

Značiće mnogo nekome.

Postoje i Države pokrivene na nerezidencijalnoj osnovi (u državama ne postoji DKP Srbije, ali te države pokrivaju DKP iz drugih država).

Ukoliko vas zanima možete pogledati i gde Republika Srbija ima svoje diplomatske misije, kao što su Misija u Briselu, NATO, OSCE….na ovoj stranici.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *