Avio kompanija počinje da meri težinu putnika pre ulaska u avion

Od više od 10.000 putnika koji će leteti Er Nju Zelandom tokom juna biće zatraženo da stanu na vagu pre nego što se ukrcaju na let.

Ova avio-kompanija želi da oni koji putuju na njenim međunarodnim letovima učestvuju u anketi o težini putnika.

To je „važna“ inicijativa kako bi se osigurao „bezbedan i efikasan rad aviona“, smatraju u Er Nju Zelandu, a to je takođe i zahtev Nacionalne uprave za civilno vazduhoplovstvo, piše Independent.

Putnici ove kompanije vagani su na domaćim letovima 2021. godine, a sada kada su međunarodna putovanja uspostavljena posle  pandemije korona virusa, došlo je vreme da se vagaju i oni na međunarodnim letovima, piše N1.

I ranije je pisano o tome da merenje težine svakog putnika pre leta može da poveća bezbednost i smanji štetu za životnu sredinu koju svaki let prouzrokuje. Trenutno, avio-kompanije koriste „pretpostavljenu masu“, procenjujući ukupnu težinu putnika koristeći podrazumevane brojeve.

Iz Er Nju Zelanda poručuju da žele da uvere putnike koji možda oklevaju oko merenja dok drže svoj ručni prtljag, da nema razloga za brigu.

„Znamo da stati na vagu može biti zastrašujuće. Želimo da uverimo naše kupce da nigde nema vidljivog ekrana i da niko ne može da vidi vašu težinu, čak ni mi. Potpuno je anonimno“, rekao je Alaster Džejms specijalista za poboljšanje kontrole opterećenja kompanije Air New Zealand.

„Jednostavno je, dobrovoljno je, a vaganjem ćete nam pomoći da vas vozimo bezbedno i efikasno svaki put“, naglasio je Džejms.

On je rekao da pre svakog poletanja pilot treba da zna i težinu i balans natovarenog aviona.

Vagamo sve što ide u avion, od tereta, preko obroka u avionu, do prtljaga u prtljažniku. Za klijente, posadu i kabinske torbe koristimo prosečne težine koje smo dobili iz ankete“, rekao je Džejms.

Anketa će biti sprovedena na ulazu u gate lounge iziabranih letova Er Nju Zelanda koji polaze sa međunarodnog aerodroma Okland do 2. jula 2023.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesete svoje ime

More like this

Štrajk

Štrajk zaposlenih na aerodromima u Nemačkoj, otkazano više od...

Kako je najavljeno, letovi se otkazuju i na aerodromu Berlin-Brandenburg. I drugi nemački aerodromi najavili su otkazivanja...
U Norveškoj

Kako se preseliti u Norvešku

Norveška je, zajedno sa ostatkom nordijskog regiona, hvaljena kao jedno od najsrećnijih mesta za život na svetu,...
Besplatnu železničku kartu

EK uputila poziv za besplatne karte za putovanje Evropom:...

Mladi iz Evropske unije i još nekoliko zemalja uključujući i Srbiju moći će 30 dana da putuju...