Sunday, April 14, 2024
NaslovnaPutovanjaAvionska karta do SAD koštaće 10 evra

Avionska karta do SAD koštaće 10 evra

Majkl O’Liri, izvršni direktor niskotarifne avionske kompanije Rajaner (Ryanair), najavio je sredinom nedelje da će njegova kompanija uvesti letove do SAD, za koje će cena karte biti već od 10 evra.

Rajaner će za početak leteti iz Evrope do Njujorka i Bostona, najavio je O’Liri na godišnjoj konferenciji irskih hotelijera održanoj 25. februara, prenosi “Dejli telegraf”.

Najjeftinija karta do SAD koštaće deset evra, dok će karta za let do Evrope biti još jeftinija – koštaće svega 7,30 evra. Još nije poznato iz kojih će evropskih gradova Rajanerovi putnici leteti u SAD.

“Naravno da neće cene karata za sva mesta biti deset evra”, objasnio je O’Liri, “i sasvim je sigurno da će biti znatno više sedišta u biznis i premijum klasi.”

On je dodao da statistike kojima raspolaže kompanija Rajaner pokazuju da bi 15 posto putnika pristalo da plati jeftiniju kartu pod uslovom da plaća za sve ostale dodatke i servise na letu. Upravo će na tom polju Rajaner pokušati da zaradi više novca, a ne na ceni karata.

“Mi možemo da zarađujemo čak i od prodaje karata po ceni od jedan evro na evropskim letovima”, izjavio je O’Liri.

On objašnjava da će prvi letovi biti uvedeni svega pola godine nakon što Rajaner upotpuni svoju flotu za prekookeanske letove. Međutim, britanski analitičari upozoravaju da bi taj proces kupovine novih aviona i njihovog servisiranja mogao da potraje i do pet godina, s obzirom na to da O’Liri tvrdi da će Rajaner u prekookeansku avanturu krenuti sa nekoliko desetina aviona.

Simon
Simonhttps://www.travelvisastay.com/
WEB and SEO master. SEO optimizacija sajta. SEO optimizacija slika-fotografija. Izrada web sajta, SMF foruma, CMS: Wordpress i Drupal.
Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesete svoje ime

Popularno

Vizni režim

Zanimljivo