Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Bez ugljenih hidrata dijeta

Ovom dijetom isključujemo unos ugljenih hidrata u naš organizam kako bi pomogli organizmu da se očisti od naslaga sala, tj. da počnu da se tope. Najvažnije u vezi ove dijete je da nećete biti gladni, ne morate jesti tri puta na dan, ne treba da merite hranu i posebno spremate obroke, ne morate piti tablete i čajeve protiv pojačanog apetita, ne morate trčati, raditi gimnastiku ili ići na akupunkturu.

Kako deluje

Sa potpunim isključenjem unošenja ugljenih hidrata u naš organizam, naše naslage sala se jednostavno tope.

– Sa dijetom početi u ponedeljak.
– Prvih šest dana gubite pet kilograma, a svaki sledeći dan ste jedan kilogram lakši, tako da za 24 dana možete da izgubite i do 20 kilograma.

Ali oprez!

Ako samo jedan dan, samo jednom, pojedete komadić hleba veličine nokta, ili bilo kakvu sitnicu koja sadrži ugljeni hidrat (od one koje smo naveli da ne smete jesti), organizam će izvući ugljeni hidrat i automatski blokirati topljenje vaših masnih naslaga.

PRIMER
Skuvati povrće koje najviše volite, u to stavite meso koje najviše volite, začinite (so, biber, vegeta, beli luk, ostalo sitno povrće i malo ulja) i skuvate malo veću količinu za ceo dan. Kada ste gladni možete jesti to dok se ne osetite sitim. Tako kreirate obrok za svaki dan od hrane koju smete jesti.

Zabranjeno:

› Hleb, krompir, brašno, pirinač, sočivo, pasulj, grašak, prezle, pohovano meso, kikiriki, boranija, lešnik, viršle, zaprške.

› Nije dozvoljena nijedna vrsta mlečnih proizvoda (mleko, kisela i slatka pavlaka, jogurt, kefir, pudinzi mlečni i voćni, margarin, šlag, sirevi), takodje nijedna vrsta kolača, čećera, čokolada, razne grickalice (slane i slatke), sladoled ili voće.

› Da bi nadoknadili potrebu za gore navedenim prehrambenim proizvodima, potrebno je obavezno uzimati sledeće vitamine sa početnim danom dijete:

• vitamin A – jedna tableta dnevno
• vitamin E   jedna tableta dnevno
• kalcijum, magnezijum, cink – jedna tableta dnevno
•  ili OLIGOGAL SE  1X1, umesto prva dva vitamina.

Ovu dijetu možete držati onoliko dana koliko kilograma želite da skinete da bi ste postigli željenu težinu.

Dokazano je daje osobi koja je smršala za mesec dana 20 kilograma, po prestanku dijete trebalo 2 godine da počne da dobija na težini.

Dijeta nije opasna po zdravlje sve dok se pridržavate svih uputstava, već je korisna jer organizam oslobadja i čisti od masnih naslaga.

Hrana koju možete jesti:

Sve vrste mesa:
junetina, piletina, teletina, svinjetina, jagnjetina, guska, patka, ćurka, sve vrste jetrica, divljač na sve načine osim pohovane (kuvano, pečeno, roštilj). Možete jesti i čvarke ali bez hleba, sušeno meso, kobasice (osim viršli).

Sve vrste riba:
morske ribe, slatkovodne ribe i sve vrste ribljih konzervi (tunjevina, sardina, skuše
sa i bez povrća.

Sve vrste salata:
sveža zelena, paprike sveže ili pečene, paradajz, krastavac, svež ili kiseo kupus, cvekla, salata od morskih plodova, salata od luka, radić zeleni ili crveni, spanać svez kao salata, ajvar, karfiol, blitva, praziluk, kelj, špargle, artičoke, patlidžan, keleraba, šargarepa, peršun, celer, rotkva, prokelj…

Sve salate začiniti solju, sirćetom/uljem.

Jaja na sve načine.

Možete piti:
mineralnu vodu, vodu, tonik, crnu kafu i sve vrste čaja (bez šećera sa natrenom ili saharinom).

Obavezno pijte limunadu!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *