Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Bila je na Paleo dijeti dva meseca pa joj se dogodilo ovo

Kristie ovo nije smatrala običnom dijetom, već promenom načina života.

Američka novinarka Kristi Daš odlučila je na svojoj koži proveriti “uspešnost” popularne Paleo dijete.

Jedan od razloga bio je i taj što se konstantno osećala umorno, natečeno i imala je manjak energije.

Zato je odlučila da dva meseca sledi pravila ishrane koja su propisana ovom dijetom. To je značilo da iz ishrane mora izbaciti mahunarke, mlečne proizvode i brzu hranu, a svoje jelovnike obogatiti svežim voćem, povrćem, morskim plodovima i ribom, nemasnim mesom i orašastim plodovima.

Ova dijeta predstavlja pravi izazov, posebno osobama koje su svoje prehrambene navike bazirali na brzoj hrani. Ali Kristi je odlučila da bude uporna i sprovede eksperiment.

Dnevni obroci sastojali su se od voća i jaja za doručak, kelja i drugog povrća za ručak, kao i  pečene ribe i piletine za laganiju večeru. Iznenađujuće je kako su se počeli smanjivati zahtevi za slatkišima i brzom hranom. Kristi ovo nije smatrala običnom dijetom, već promenom načina života.

Osećala je promene u svom organizmu koje su je “terale” dalje do kraja svog dvomesečnog cilja. Nije više bila tako natečena, a počeo je da se gubi i osećaj tromosti. Poboljšanje je videla i na svojoj koži koja je postala sjajnija i zdravija. Kristi se osećala mnogo bolje i imala je više energije.

Povrće za Paleo dijetu
Povrće za Paleo dijetu

Ipak, nakon dva meseca, novinarka se počastila kolačima i ostalim poslasticama, ali je naučila kontrolisati svoje zahteve za nezdravim namirnicama.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *