Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Biometrijski čitači krenuli prvo na Aerodromu Beograd u SGP Beograd

Biometrijski čitači na Aerodromu
Biometrijski čitači na Aerodromu

Novi biometrijski čitači
30. januar 2009. godine
Aerodrom Beograd – Stanica granične policije Beograd

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je prilikom obilaska stanice granične policije na aerodromu „Nikola Tesla“, da je otvaranje novog sistema za očitavanje biometrijskih dokumenata pokazatelj da Srbija ide putem evropskih integracija.

Dačić je novinarima rekao da je bezbednost dokumenata i što bolja kontrola državne granice jedan od uslova da se Srbija nađe na beloj šengen listi. On je istakao da je MUP Srbije dosad izdao više od 230.000 biometrijskih pasoša i više od 350.000 novih ličnih karata.

Prema njegovim rečima, MUP će pored ulaganja u tehniku ulagati i u profesionalnu obučenost pripadnika granične policije kako bi se obezbedila što bolja bezbednost na samom aerodromu, kao i na svim graničnim prelazima u zemlji.- Nama je cilj da se vodi evidencija o svakom prelasku državne granice, što do sada nije bio slučaj, i zato nam je neophodan jedinstveni informacioni sistem – naglasio je ministar Dačić.On je takođe dodao da je cilj MUP da se u narednom periodu stvori jedinstven informacioni sistem za izdavanje srpskih viza, u saradnji sa Ministarstvom spoljnih poslova, kako bi se ubrzao i olakšao taj proces, pošto se stranci žale na dugo čekanje. Šef srpske policije najavio je da će sistemi za očitavanje biometrijskih dokumenta biti postavljeni na svim graničnim prelazima.

Načelnik uprave granične policije Nenad Banović precizirao je da je novi sistem za očitavanje dokumenata na aerodromu „Nikola Tesla“ postavljen 28. januara i da je u protekla dva dana obavljeno oko hiljadu provera dokumenata i da među njima nije otkriven nijedan prekršaj.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *