Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Dijeta sa grožđem

Uz dijetu s grožđem koju je osmislila dr Ana Bins, poznati britanski nutricionista, nećete ni osetiti da ste na dijeti, pa ćete se bez muke i gladovanja za nedelju dana osloboditi čak tri kilograma.

Uputstvo:

Uz ovu dijetu nećete gladovati, pa ćete se bez mnogo muke rešiti suvišnih kilograma, kaže Ana Bins, britanski nutricionista.

Držanje dijete nije lako i ne uspeva svima. Restriktivni režim ishrane prate konstantna glad i odricanje od omiljene hrane, zbog čega većina ljudi ne uspeva da istraje u borbi s viškom kilograma.

Uz dijetu s grožđem koju je osmislila dr Ana Bins, poznati britanski nutricionista, nećete ni osetiti da ste na dijeti, pa ćete se bez muke i gladovanja za nedelju dana osloboditi čak tri kilograma.

Da biste uspeli u svojoj nameri, dnevno ne smete da unosite više od 1.200 kalorija. Pored toga, treba da pojedete i 400 g grožđa, koje sadrži dodatnih 280 kalorija, pa računica može da vas zbuni. S našim nedeljnim planom ishrane to će vam biti veoma lako, a unećete onoliko kalorija koliko vam i treba.
Osim toga što ćete mršaviti, zahvaljujući grožđu, vaša creva će raditi bolje, organizam će biti čistiji i brže će sagorevati rezerve masti.

Šta je dozvoljeno

– 400 g grožđa dnevno
– jaja, sve vrste mesa, uključujući i morske plodove
– povrće, i to prvenstveno paradajz, paprika, luk, krastavac, tikvice, patlidžan, blitva, kupus, šargarepa, pečurke…
– voće, bez izuzetaka
– oko 150 g meda i suvog voća nedeljno
– maslinovo ulje, isključivo
– voda, čaj, a povremeno i nezaslađeni sok

Šta je zabranjeno

– sve vrste šećera, pasulj, grašak, čokolada, so, majonez, kvasac, sirće

PLAN ISHRANE

 


Ponedeljak

Doručak: parče integralnog hleba, dve šnite pilećih prsa, 1 dl mleka ili jogurta
Užina: 200 g crnog grožđa
Ručak: kuvano jaje, 250 g mešanog kuvanog povrća začinjenog maslinovim uljem, limunom i sirćetom, 40 g integralnog hleba
Užina: 200 g belog grožđa
Večera: 150 g pečene juneće šnicle začinjene s dve kašike maslinovog ulja, 40 g hleba, a za desert pire od jabuka

Utorak

Doručak: 50 g muslija, 2,5 dl jogurta
Užina: čaša soka od grožđa ili 150 g belog grožđa
Ručak: 100 g pečenog belog mesa, 250 g mešanog kuvanog povrća začinjenog kašikom maslinovog ulja, limunom i sirćetom, 40 g integralnog hleba
Užina: 150 g crnog grožđa
Večera: 120 g grilovanog oslića ribe i 250 g salate od kukuruza i šargarepe začinjene maslinovim uljem, sirćetom i limunovim sokom, 50 g hleba

Sreda

Doručak: voćni jogurt
Užina: 200 g belog grožđa
Ručak: 100 g testenine s umakom od paradajza i dve kašike rendanog kačkavalja
Užina: voćna salata od jabuka, krušaka i grožđa
Večera: 150 g mladog sira, 250 g mešanog sirovog povrća s maslinovim uljem, limunom i sirćetom, 40 g integralnog hleba

Pozitivno

– Crno i belo grožđe treba jesti kao poseban obrok da bi se iz njih iskoristili svi sastojci i pospešili peristaltika creva i varenje. Dobru kombinaciju čine grilovana riba sa integralnim hlebom i salatom od povrća jer je to zaista pravi dijetalni obrok. Salata začinjena maslinovim uljem i limunom je takođe dobar izbor. Zaboravite na sirće.

Negativno

Izbegavajte frape od mešanog voća poput frapea od banana i grožđa jer je nutritivno prejak za dijetu. Uz pire krompir ne treba da jedete hleb, a salatu uvek začinite limunom, a ne sirćetom. Jabuku jedite kao poseban obrok, dva sata posle jela, da bi pospešila varenje.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *