Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Dijeta u koloru

Jedite u duginim bojama

Najbitnije kod ove dijete je da jedete namirnice svih boja. Dr Perikon kaže: „Biljni pigmenti nemaju samo ulogu da boje voće, povrće i morske plodove, već su oni glavni izvor hranljivih materija (koje sprečavaju pojavu bolesti) i antioksidanata koji sprečavaju starenje”. Dakle, pobrinite se za to da svakog dana pojedete malo voća iz svake ove grupe boja…

Izbegavajte:

Veštačke zaslađivače i veštačke aditive u hrani kada god je to moguće. Sveže namirnice su uvek najbolja varijanta.

Kafu. Zamenite je zelenim čajem, jer on sadrži veliku količinu antioksidanasa i ubrzava metabolizam.

Zasićene masnoće. Izbegavajte transmasnoće iz biljnih ulja.
Rafinirane ugljene hidrate koji brzo podižu nivo šećera u krvi, a ima ih u belom hlebu, krompiru, testenini i belom pirinču.

Punomasne mlečne proizvode. Izbacite iz upotrebe punomasno mleko i tvrde sireve i zamenite ih nemasnim alternativama kao što su obrano mleko, jogurt i meki sirevi.

Preporučuje se:

– Riba i drugi slični proteini kao što je piletina. Najbolji izbor je divlji losos – tokom trodnevne fejslifting dijete, trebalo bi da pojedete tri porcije ove ribe dnevno. Proteini revitalizuju ćelije kože i usporavaju starenje, dok omega 3 masne kiseline kojima je ova riba bogata, koži obezbeđuju vlažnost i smanjuju inflamaciju. Jedite samo organsko meso i sveza jaja sa sela.

– Sveže voće i povrće: jedite hranu raznih boja jer samo tako ćete svom organizmu obezbediti sve hranljive materije, peptide i antioksidanse koji su mu potrebni.

– Ugljeni hidrati sa malim glikoznim indeksom kao što je testenina od celog zrna žitarice, smeđi pirinač i ječam. Ove namirnice sadrže veliku količinu vlakana i hranljivih materija.

– Jezgrasto voće, pre svega lešnici i bademi koji sadrže veliku količinu vitamina E i linoleinske kiseline. I jedno i drugo su snažni antioksidansi koji zaustavljaju proces starenja.

– Pasulj i sočivo: sadrže antioksidante, a njihov glukozni indeks je mali tako da ćete duže imati osećaj sitosti i izbeći ćete nezdrava variranja nivoa šećera u krvi. Ubacite ih u salatu, supu ili ih jednostavno servirajte sa ribom ili piletinom.

– „Korisne” masnoće: koristite maslinovo ulje ili ulje koje se dobija iz semena lana jer su ona bogata oleinskim kiselinama i omega-3 masnoćama koje štite ćelije.

– Lekovito bilje i začine: koristite ih u velikim količinama dok spremate hranu, jer sadrže moćne antiejdž supstance i, uz to, obogaćuju ukus hrane.

– Čili-paprika i feferoni su takođe dobar izbor jer sadrže moćna antiinflamatorna jedinjenja po imenu kapaicinoidi.

– Voda: Svakodnevno treba da popijete osam do deset čaša vode.

Veliki fanovi ove dijete su slavne ličnosti poput Kim Katral, Hajdi Klum i Džulije Roberts.

Kako je moguće da promena režima ishrane može da ima tako dobar efekat?

Nažalost, mnogo toga što pojedemo uzrokuje pojavu bora, degenerativne bolesti i starenje organizma. Sve zavisi od toga kakvu hranu jedemo. Ova dijeta se bazira na shvatanju da je svaka hrana ili inflamatorna ili antiinflamatorna. Ova inflamacija (zapaljenje) se ne vidi jer se odvija u ćelijama organizma, a upravo taj proces izaziva starenje i brojne zdravstvene  probleme. Teorija koja”se krije iza ove dijete glasi: “No tox ratherthan Botox” (ništa toksini, ništa botoks). Dakle, savetuje se da izbegavate inflamatornu hranu – kao što su prerađeni ugljeni hidrati – i da je zamenite jedući veliku količinu sveže, raznobojne hrane koja sadrži mnogo hranljivih materija. Sve žene koje su se pridržavale dijete, izgubile su dosta kilograma.

U knjizi „The Perricone Weight-Loss Diet”, on objašnjava kako antiinflamatorna ishrana može da vam pomogne da ostanete vitki i da ubrzate metabolizam.

Ceo njegov program sastoji se iz tri dela:

» korišćenje Perikonovih preparata za negu kože,
» uzimanje određenih specijalnih dopunjivača ishrani i
» same dijete.

Čak i ako ne želite da koristite njegove preparate, dr Perikon i dalje obećava da ćete primetiti neverovatne rezultate ako u roku od 28 dana budete jeli namirnice koje vam on preporučuje. Postoji čak i trodnevni plan ishrane posle čega će vam se zategnuti koža lica.

» CRVENA: Crvene jabuke, crvena paprike, crno vino, paradajz, trešnje, jagode, cvekla, malina, brusnica.
» NARANDŽASTA: Kajsija, šargarepa, mango, bresk-va, papaja, pomorandža, račići, jastog, losos.
» ŽUTA: Žuta paprika, crni luk, bundeva, dinja cerovača, kukuruz.
» ZELENA: Zelene jabuke, brokoli, zeleni čaj, kivi, zelena salata, spanać, peršun, grašak, boranija, kupus, kapar.
» PLAVA: Kupine, crni čaj, borovnica, šljiva, plavi patlidžan, crna ribizla, suve šljive, suvo grožđe.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *