Sunday, April 14, 2024
NaslovnaInformacijaDženeral elektrik hoće čak 30 naših firmi!

Dženeral elektrik hoće čak 30 naših firmi!

Srpske kompanije trebalo bi uskoro da postanu dobavljači jedne od najvećih kompanija iz SAD, otkrio Vladimir Marinković

Više od 30 srpskih kompanija trebalo bi da postanu dobavljači američke kompanije „Dženeral elektrik“ (GE), otkrio je predsednik Ekonomskog kokusa Skupštine Srbije Vladimir Marinković.

Naime, kokus je u saradnji sa GE organizovao u junu ove godine „Dan dobavljača“, na kojem su naše firme veoma dobro prošle.

– Za Srbiju je važna svaka nova investicija, bilo da je ona donela otvaranje 10 ili 1.000 radnih mesta, i zato moramo da od naše zemlje napravimo povoljnu ekonomsku destinaciju u ovom delu Evrope – ukazao je Marinković, koji je juče presedavao 16. sednici Ekonomskog kokusa, na kojoj su razmatrani amandmani i moguće korekcije Predloga zakona o ulaganjima. Zakon koji je izazvao oprečna mišljenja različitih stručnih tela trebalo bi da se nađe na dnevnom redu Skupštine Srbije 20. oktobra.
– Ekonomski kokus predstavlja dobar most između privrednika i Vlade Srbije – naglasio je Marinković i podsetio da je to skupštinsko telo do sada podnelo 40 amandmana na zakonske predloge, od kojih je prihvaćeno 38 u procesu skupštinske rasprave i donošenja novih propisa.

Sastanku su prisustvovale predstavnici Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED) i Američke privredne komore.

Dogovoreno je da se održi još jedan sastanak s Ministarstvom privrede i međunarodnim konsultantima, pre sednice Narodne skupštine.

Ivan Radak, portparol NALED, potvrdio je za Kurir da je na sastanku postignuta saglasnost da se sporni članovi zakona preciznije definišu.
– Ministarstvo privrede je pristalo da se sedam spornih članova u predlogu zakona drugačije formuliše. Postignuta je saglasnost o izmeni članova koji se odnose na eksproprijaciju, način dodele subvencija, o tome da li ministar treba da propisuje organizaciju rada, o ulaganjima u lokalnoj samoupravi, da se privlačenjem investicija bave samo kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, a ne asocijacije ili stručna udruženja – kaže Radak za Kurir.

Simon
Simonhttps://www.travelvisastay.com/
WEB and SEO master. SEO optimizacija sajta. SEO optimizacija slika-fotografija. Izrada web sajta, SMF foruma, CMS: Wordpress i Drupal.
Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesete svoje ime

Popularno

Vizni režim

Zanimljivo