Sunday, April 14, 2024
NaslovnaInformacijaEkvador - Bezbednosni rizici, zdravstvena situacija, transport i druge korisne informacije

Ekvador – Bezbednosni rizici, zdravstvena situacija, transport i druge korisne informacije

Informacije o Ekvadoru

ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLJE

Državljanima Srbije nije potrebna viza za ulazak u Ekvador i boravak do 90 dana. Zdravstveno osiguranje nije obavezno za ulazak u Ekvador, ali se stranim turistima preporučuje da se zdravstveno osiguraju u zemljama svog stalnog boravka.

Putnicima koji dolaze iz zemalja u kojima vlada epidemija žute groznice (Brazil, Demokratska Republika Kongo, Angola i Uganda), na ulasku u R. Ekvador, kao i onima koji nameravaju da putuju u deo Amazona koji pripada Ekvadoru, biće zatražena međunarodna potvrda o vakcinaciji. Ovo znači, da će svaka osoba koja dolazi iz zemalja u kojima prema mišljenju Svetske zdravstvene organizacije postoji visoki rizik od ove bolesti, morati da bude vakcinisana najmanje 10 dana pre svog putovanja, kao i turisti koji žele da putuju u deo Amazona koji pripada Ekvadoru.

TRANSPORT

Postoji dobro razvijena transportna struktura koja obuhvata avio i pomorski saobraćaj, železnicu i puteve.

BEZBEDNOST

Iako nema većih bezbednosnih problema, stranim turistima se savetuje da se kreću centralnim delovima grada u kojima se nalaze hoteli za strance.

U pograničnim delovima Ekvadora i Kolumbije, u dzunglama Amazonije, bilo je povremenih oružanih incidenata u vezi sa kolumbijskim gerilcima koji su prešli na ekvadorsku teritoriju, ali to je oblast u koju strani turisti ne dolaze.

U slučaju potrebe, strani državljani se za pomoć mogu obratiti Konzularnoj službi ekvadorskog MIP-a (Ministerio de Relaciones Exteriores, Comercio e Integracion, webmast@mmrree.gov.ec).

ZDRAVSTVENA SITUACIJA

Treba voditi računa o ličnoj higijeni, koristiti flaširanu vodu i izbegavati meso i povrće koje nije termički obrađeno.

Svetska zdravstvena organizacija (WHO) na dnevnom nivou prati kretanja zdravstvene situacije, posebno u pogledu epidemija, u Ekvadoru i ostalim zemljama regiona. Rezultati se objavljuju na veb sajtu www.who.int/ith. MD Travel Health objavljuje kompletne zdravstvene preporuke za putnike (www.mdtravelhealth.com).

NOVAC

Američki dolar je zvanična valuta i Ekvadora. Najpoznatije platne kartice kao što su American Express, Diners Club, Visa, Master Card prihvaćene su na svim turističkim mestima, uključujuči i one koje su izdale naše banke za upotrebu u inostranstvu.

Dnevni troškovi zavise od mesta i vrste smeštaja i kreću se između 30 i 70 USD.

Troškovi planinarenja ili sličnih aktivnosti na dnevnom nivou iznose između 35 i 80 USD.

Svakako najveća turistička atrakcija u Ekvadoru je poseta Ostrvima Galapagos na kojima je Čarls Darvin proučavao životinjski svet i na osnovu toga izneo svoju teoriju evolucije. Za posetu Galapagosu važe posebne, mnogo više cene.

OSTALO

Najobimnije turističke informacije moguće je dobiti na sajtu www.ecuador.com , Ecuador Channel.

Srbija-Ekvador
Srbija-Ekvador udaljenost
Simon
Simonhttps://www.travelvisastay.com/
WEB and SEO master. SEO optimizacija sajta. SEO optimizacija slika-fotografija. Izrada web sajta, SMF foruma, CMS: Wordpress i Drupal.
Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesete svoje ime

Popularno

Vizni režim

Zanimljivo