“Er Srbija” poručila Turcima da hoće reciprocitet

Dogovor između “Er Srbije“ i “Turkiš erlajnsa“ o redovnim letovima na relaciji Beograd – Istanbul još nije postignut.

Na sastanku u Beogradu, kako saznaju “Novosti“, naša nacionalna avio-kompanija još jednom je ponovila svoje zahteve – da se vrati na glavni istanbulski aerodrom “Ataturk“ i da dobije adekvatne slotove, odnosno vremena poletanja i sletanja.

Sa druge strane, turskim prevoznicima, “Turkišu“ i “Pegazusu“, 30. juna ističe privremena dozvola za letove do srpske prestonice.Da bi srpske vazduhoplovne vlasti produžile te dozvole, turska strana mora da ispoštuje zahteve naše avio-kompanije.

Pregovori se nastavljaju, a do kraja nedelje, kako saznaju Novosti, trebalo bi da se sastanu predstavnici vazduhoplovnih vlasti dveju zemalja kako bi se rešio problem. U svakom slučaju, Srbija se poziva na međudržavni sporazum, koji garantuje reciprocitet.

“Er Srbija“ trenutno saobraća sedam puta nedeljno ka sekundarnom aerodromu “Sabiha Gukčen“ na azijskoj strani Istanbula, dok turske kompanije imaju 21 let nedeljno i to iz naše glavne vazdušne luke sa idealnim vremenima sletanja i poletanja.

Ukoliko dogovor ne bude postignut, srpska strana će ići na punu primenu reciprociteta i to ne samo po broju letova, već i u ponudi aerodroma.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesete svoje ime

More like this

Direktni letovi do Katanije, Napulja, Firence i Palerma “Er...

Avio kompanija "Er Srbija" će u letnjoj sezoni 2023. g. uvesti direktne letove između Beograda i italijanskih...

Zemlja u kojoj je turizam eksplodirao u koroni

Za Maldive kažu da su raj na zemlji, ali ni ta ostrvska država nije ostala imuna na...

Kako sam osmisliti putovanje?

Nije tačno da je za putovanje neophodan veliki novac i odvajanja. Ukoliko želite da jeftino putujete, morate...