Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Eritreja – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Eritreje za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Zahtev za izdavanje vize: LINK


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz u Eritreju:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana


NIJE POTREBNA VIZA za ulaz u Srbiju – UKOLIKO

Poseduje važeću Šengen vizu ili vizu Velike Britanije ili ostalih država članica Evropske Unije ili vizu SAD-a ili ako je nosilac strane putne isprave a ima regulisan boravak u državama Šengen zone ili državama članicama EU ili SAD.

Odluka je donešena i usvojena na sednici Vlade RS održanoj 30.10.2014. godine, a stupila je na snagu 08.11.2014. godine.

Ovom Odlukom, pomenute kategorije stranih državljana mogu, bez viza, ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka bude usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.

Bitno je napomenuti da ova kategorija lica NE MOŽE podnositi zahteve za odobrenje provremenog boravka po nekom od zakonom propisanih osnova. Razlog je sama odredba Odluke, jer je njom propisano da u našu zemlju mogu boraviti najduže 90 dana u periodu od 6 meseci.


kada putujete u Eritreju:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Vize za ulazak u Eritreju mogu se pribaviti preko nadležnih DKP u inostranstvu, čiji se kontakti mogu naći na ovom sajtu, kao i potrebne informacije o načinu podnošenja zahteva za vizu i izdavanju viza. S obzirom da Ambasada Eritreje u Italiji na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Republiku Srbiju, za sve potrebne informacije o načinu izdavanja viza treba konsultovati njihovu Ambasadu u Rimu, preko ovog sajta.

Međunarodni aerodrom je situiran u glavnom gradu Asmari. Železnica vodi od Asmare do luke Masavi.

Postoji rizik od malarije i tifoidne groznice. Za piće se koristi isključivo flaširana voda.

Preporučuje se putovanje u Eritreju posredstvom turističkih agencija, dok se za individualna putovanja treba temeljnije pripremiti i informisati.

Srbija-Eritreja
Srbija-Eritreja udaljenost

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *