Thursday, November 30, 2023
ŽivotGrand ostaje na TV Pink

Grand ostaje na TV Pink

„Grand“ dobija dva miliona evra po sezoni

Više od dve nedelje trajao je pravi mali medijski rat između čelnika Televizije „Pink“ Željka i Milice Mitrović s jedne strane i čelnika „Grand produkcije“ Saše Popovića i Lepe Brene s druge strane. „Grandovci“ su tajno pregovarali sa vlasnikom srpske televizije „Foks“ Minosom Kirijakuom da pređu u njihove redove za petnaest miliona evra, a na kraju su ipak pristali na dogovor sa „Pinkom“ sa prvobitnom ponudom – dva miliona evra po sezoni.

Nezvanični posr­e­dnik u pregovorima čelnika „Granda“ i Kirijakua bio je popularni grčki pevač Jorgos Dalaras. Kada je Mitrović saznao za pregovore, odmah je započeo estradni rat. Prvo je osnovao novu izdavačku kuću „Pink Records“ za izdanja folk muzike i smislio plan B, za slučaj odlaska „Grand produkcije“ sa njegove televizije, kao i dve nove muzičke emisije. Sledeći korak bio je vrbovanje najvećih estradnih zvezda u redove „Pinka“, što je veliki broj pevača jedva čekao budući da su već duže vremena nezadovoljni odnosom koji prema njima ima „Grand produkcija“. Mitrović je nezvanično izjavljivao da će „sve da pokupi iz ‘Granda’, tako da na kraju tamo ostanu samo Brena i Boba“. Usledilo je i saopštenje u kom „Pink“ prekida saradnju sa „Grandom“. Saša, Brena i Boba shvatili su da prelazak na „Foks“ čak i za petnaest miliona evra nije dobar potez.

Ponovo su se sastali sa Mitrovićem i pristali na prvobitni dogovor, u kom im je Mitrović kao i do sada nudio milion evra po sezoni, plus prihod od marketinga. Na poslednjem sastanku dugogodišnji partneri su se izmirili, čak je i Mitrović popustio i dao nešto bolje uslove „Grandu“ tako da će „Grand“ dobiti veći broj sekundi i na taj način zaraditi veći novac. Sa novim dogovorom Grand će imati oko dva miliona evra po sezoni od „Pinka“.

Upućeni kažu da su među partnerima presudile emocije i poslovna saradnja duga devetnaest godina.
– Mi zaista nismo nikada ucenjivali Mitrovića. Mislim samo da nije u redu da emisije „Granda“ iz godine u godinu budu među najgledanijim u zemlji, a da nam zarada bude sve manja. Prošlu godinu smo, uprkos fantastičnim rejtinzima, završili u minusu. Diskografija nam je zbog piraterije potpuno zatajila, a izgubili smo i posao sa SMS licitacijama zbog malverzacija drugih. Pokušali smo samo da budemo realni u svojim zahtevima i da nađemo rešenje za sanaciju. Troškovi firme su veliki. Na kraju smo konačno našli zadovoljavajuće rešenje – rekao nam je Saša Popović.

Željko Mitrović se oglasio samo saopštenjem u kojem naglašava da je „posle analize posledica odluke TV ‘Pink’ da prekine saradnju sa ‘Grand’ produkcijom i sagledavanja burne reakcije javnog mnjenja usledio novi sastanak na kome je odlučeno da se saradnja ‘Pinka’ i ‘Granda’ nastavi pod uslovima koje je ‘Pink’ nudio na početku pregovora“. Zanimljivo je i da je Mitrović istakao „spremnost ‘Granda’ da na zahtev ‘Pinka’ podigne kvalitet i kulturni nivo svih svojih emisija“. Ostaje da se vidi kako će to izgledati…

Nove emisije ostaju

Sa Televizije „Pink“ dobili smo informacije da će se raditi na produkciji njihove dve nove emisije „Superstar“ i „Pink šou“, ali će se one uskladiti sa programima „Grand produkcije“. Već početkom septembra na „Pinku“ trebalo bi da krenu nova „Farma“ i nova sezona „Zvezde Granda“.

Više od TRAVEL VISA STAY

Lista najmoćnijih država sveta: Ko je i zašto na samom vrhu?

SAD, Kina i Rusija ostale su najmoćnije zemlje sveta...

Mađarska policija unosi promene na prelazu Reske, putnici će se deliti prema državljanstvu

Radi ubrzanja prelaska mađarske granice, na najvećem graničnom prelazu...

Avio kompanija počinje da meri težinu putnika pre ulaska u avion

Od više od 10.000 putnika koji će leteti Er...

Koliko zarađuju piloti u Srbiji i inostranstvu?

U proseku 60.000 ljudi svakog meseca traži informacije o...

Dijeta slavnih glumica za ravan stomak

Vitke figure slavnih dama uvek privlače pažnju na crvenim...

Srbija dobija još jedan putnički aerodrom

Grad Kikinda stavio je na javni uvid plan detaljne...

Novak: “I didn’t celebrate the way I wanted”

After posing for photojournalists, Serbian tennis player Novak Djokovic...

Šta možete da dobijete besplatno ako letite ekonomskom klasom

Nekoliko stjuardesa i stjuarda otkrilo je šta sve možete...