Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Hrom topi kilograme

Hrom je oligoelement koji može da nam pomogne kad hoćemo da izgubimo nekoliko kilograma, a evo kako da iskoristite njegovu metaboličku moć.

Hrom je oligoelement od ključnog značaja za pravilno delovanje insulina, koji reguliše nivo šećera u krvi.

Ukoliko ga ne unosimo u dovoljnoj količini, insulin gubi na efikasnosti, nivo šećera ostaje povišen i povećava se opasnost od dijabetesa. Osim toga, uneti šećer se pretvara u masti, a posledica toga je taloženje kilograma i povišen nivo holesterola i triglicerida. Unosite redovno hrom. Dok se ne sprovedu dodatna istraživanja ne može se reći da li ovaj oligoelement podstiče mršavljenje, međutim vredi iskoristiti njegov metabolički učinak. Jedna studija je, međutim, pokazala da se količina masnih naslaga kod žena sa viškom kilograma znatno smanjuje ukoliko se hrom redovno unosi u or ganizam.

Istraživači su došli do saznanja da, zahvaljujući uticaju hroma na dejstvo insulina, on sprečava napade gladi kod osoba na dijeti.

Pazite da ne preterate

Preporučena dnevna doza za žene iznosi 55, a za muškarce 65 mikrograma. Ukoliko vaša ishrana obiluje gotovim indus trijskim proizvodima, imate veće izglede da patite od nedostatka hroma.

Ali sa ovim oligoelementom treba biti izuzetno oprezan. Ako uzi­mate nekoliko različitih dodataka ishrani, strogo vodite računa o sadržaju hroma jer ukupna količina ne sme da prelazi 200 mikrograma dnevno.

Zato je najbolje da se prethodno konsultujete sa lekarom.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *