Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Indija – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Indije za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Viza je potrebna.
Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za posetu do 90 dana
Maksimalan boravak: 90 dana

Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz u Indiju:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci.
Maksimalan boravak: 90 dana
Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu viza nije neophodna ukoliko ne napušta međunarodnu zonu tranzitnog aerodroma u Indiji. U svim drugim slučajevima je neophodna.

Kada putujete u Indiju:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Državljani Republike Srbije koji putuju u Indiju odgovarajuću vizu trebaju pribavljaju u Ambasadi Indije u Beogradu (potrebne informacije dostupne su na internet prezentaciji Ambasade odeljak Consular Services).

Državljanima R. Srbije nije omogućeno pribavljanje vize, odnosno turističke propusnice, na aerodromima/graničnim prelazima.

Od 26.02.2016. godine državljani R. Srbije mogu da apliciraju za elektronsku turističku vizu, koja se pribavlja onlajn, odnosno formular za vizu i propratna dokumenta se podnose onlajn. Takođe, plaćanje i rešavanje zahteva se vrši onlajn. Informacije o načinu apliciranja, uslovima i dužini važenja ove vize mogu se pronaći OVDE.

Pravilo da turisti koji imaju višekratne turističke vize moraju da naprave razmak od najmanje dva meseca između dva ulaska u Indiju ukinuto je 2012. godine. Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Indije od 4. decembra 2012, ovo pravilo ostaje na snazi samo za državljane 7 zemalja (Avganistan, Kina, Iran, Pakistan, Irak, Sudan, Bangladeš), strance koji su poreklom iz Pakistana i Bangladeša i apatride, tako da državljani R. Srbije mogu putovati u Indiju bez ovog ograničenja.

Putnici koji planiraju boravak u Indiji duži od 180 dana moraju u roku od 14 dana od ulaska u Indiju da se registruju u kancelarijama Foreigners Regional Registration Office (FRRO) u Nju Delhiju, Ahmedabadu, Amritsaru, Bangaloru, Kalikutu, Čenaju, Kočiju, Mumbaju, Goi, Hajderabadu, Kolkati, Laknauu i Trivandrumu, ili u policiji (Superintendent of Police) u drugim oblastima. U slučaju da putnik propusti da se registruje, moguće je da mu bude određena zatvorska kazna, naplaćena novčana kazna ili onemogućen izlazak iz Indije dok se ne dobije dozvola Ministarstva unutrašnjih poslova Indije za napuštanje zemlje.

Za ulazak u Indiju nije potrebno posedovati polisu zdravstvenog osiguranja, niti dokaz o vakcinaciji, izuzev ako državljani R.Srbije u Indiju dolaze iz zemalja Afrike i Latinske Amerike koje ulaze u tzv. endemičnu zonu žute groznice, kada je potrebno posedovanje tzv. „žutog kartona” odnosno potvrde o vakcinaciji protiv žute groznice. Lista ovih zemalja dostupna je na internet prezentaciji www.immigrationindia.nic.in, sekcija Health Regulations.

Zabranjeno je unošenje sledećih artikala u Indiju: vatreno oružje, narkotici i psihoaktivne supstance, pornografski materijal, falsifikati, piratska roba i roba kojom se krše prava intelektualne svojine, kao i antikviteti.

Roba čiji je uvoz ograničen: municija, žive ptice i druge životinje (uključujući kućne ljubimce), biljke i seme biljaka, ugrožene vrste biljaka i životinja (žive i mrtve), bilo kakva roba sa namerom korišćenja u komercijalne svrhe, radio-predajnici koji nisu odobreni za uobičajenu upotrebu, zlato i srebro (osim nakita), indijska i strane valute koje prekoračuju odobrene iznose.

Ne postoji ograničenje u pogledu količine novca koji se unosi u Indiju. Međutim prijava vrednosti (Currency Declaration Form) je neophodna kada se unosi 5.000 USD ili više u gotovini, odnosno 10.000 USD ili više u gotovini i/ili vrednosnim papirima.

Unošenje kućnih ljubimaca (psi, mačke, ptice i sl.) je dozvoljeno putnicima koji se sele/vraćaju u Indiju nakon dve godine neprekidnog boravka u inostranstvu, pri čemu je moguće uneti najviše dve životinje po putniku, uz posedovanje odgovarajuće veterinarskog sertifikata o primljenim vakcinama, koji je preveden na engleski jezik.

Srbija-Indija
Srbija-Indija udaljenost

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *