Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Istočni Timor – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Istočnog Timora za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Zahtev za izdavanje vize: LINK


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz u Istočni Timor:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana


NIJE POTREBNA VIZA za ulaz u Srbiju – UKOLIKO

Poseduje važeću Šengen vizu ili vizu Velike Britanije ili ostalih država članica Evropske Unije ili vizu SAD-a ili ako je nosilac strane putne isprave a ima regulisan boravak u državama Šengen zone ili državama članicama EU ili SAD.

Odluka je donešena i usvojena na sednici Vlade RS održanoj 30.10.2014. godine, a stupila je na snagu 08.11.2014. godine.

Ovom Odlukom, pomenute kategorije stranih državljana mogu, bez viza, ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka bude usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.

Bitno je napomenuti da ova kategorija lica NE MOŽE podnositi zahteve za odobrenje provremenog boravka po nekom od zakonom propisanih osnova. Razlog je sama odredba Odluke, jer je njom propisano da u našu zemlju mogu boraviti najduže 90 dana u periodu od 6 meseci.


kada putujete u Istočni Timor:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Viza se dobija po dolasku u Istočni Timor, na aerodromu ili u luci, a dužina vize zavisi od razloga posete.

Ukoliko u Istočni Timor dolazite kopnenim putem, iz Indonezije, potrebno je kontraktirati Ambasadu u Džakarti, ili u Konzulate u Kupangu (Zapadni Timor) ili u Denpasaru (Bali). Od Konzula uzmete potvrdu i na osnovu nje na granici ćete dobiti vizu.

Ukoliko ne možete da stupite u kontakt sa nekom Ambasadom ili Konzulatom moguće je obaviti i online. Neophodno je popuniti FORMULAR sa fotografijom, potpisom i kopijom pasoša, povratne karte, izvoda iz banke i eventualno pozivnog pisma poslati na informacaosm@gmail.com. Obrada traje oko 10 radnih dana. Ukoliko dobijete odobrenje izdaje se “Visa Application Authorization”. Istu odštampajte i sa istom na granici dobijate vizu.

Pored toga potrebno je ispuniti uslove za ulazak u Istočni Timor:

  • dokaz da imate rezervisan smeštaj ili pozivno pismo
  • dokaz da raspolažate dovoljnim sredstvima da sami finansirate boravak u Istočnom Timoru, 100 $ za svaki ulazak u zemlju i 50$ po danu
  • plan puta odnosno povratnu kartu
  • dovoljno sredstava da platite odlazak iz zemlje.

Koristan sajt.

Srbija-Istočni Timor
Srbija-Istočni Timor udaljenost

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *