Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Jat uveo elektronske karte

JAT je zvanično uveo sistem za prodaju elektronskih karata koji bi trebalo da smanji troškove kompaniji, ali i putnicima.

Prve destinacije za koje će srpski avio-prevoznik „Jat ervejz” ponuditi takve karte su Pariz i Štutgart, a do kraja letnje sezone prodaja će početi i za putovanja ka ostalim aerodromima.

POVOLJNOST – Takva karta zapravo ne postoji kao klasična putna isprava. Prilikom kupovine putniku se ne izdaje papirna karta, već se njegovi podaci unose u bazu podataka. Kada se, pred let, putnik pojavi na aerodromu, dovoljno je da pokaže pasoš, a zatim dobija bording kartu za ulazak u avion. Prvi kontakt putnika i osoblja kompanije je prilikom ulaska u avion.

Za prodaju u većini poslovnica „Jat Ervejza” u svetu omogućeno je i plaćanje telefonom ili preko Interneta, dok će sistem takvog plaćanja kod nas zaživeti za nekoliko meseci. Razlog tome je nejasna zakonska regulativa u oblasti online plaćanja kaže Srđan Lalatović, pomoćnik komercijalnog direktora „Jat ervejza”.

Uvođenjem ovog sistema, srpski nacionalni avio-prevoznik svrstava se među prvih sto kompanija na planeti koje su uvele elektronsku kartu, ali i među prve prevoznike koji počinju implementaciju najnovijeg sistema prodaje i rezervacija „Amadeus Altea”.

Zoran Hudak, komercijalni direktor „Jat ervejza”, kaže da je takođe jedan od JAT-ovih prioriteta odgovor sve oštrijoj konkurenciji na tržištu avio-karata. U JAT-u kažu da se raduju konkurenciji i povećanju tržišta, ali da su šanse za ozbiljniji nastup niskotarifnih prevoznika male dok god se Srbija ne nađe na beloj šengenskoj listi.

PLAN „Jat ervejz” planira uvođenje novih promotivnih akcija, koje podrazumevaju niže cene za većinu destinacija u evro-mediteranskom saobraćaju, tako da će karta između Beograda i Štutgarta u jednom pravcu, bez taksi, koštati šest evra, ali u ponudi će se naći ograničeni broj karata po ovoj ceni, pa će brzina rezervisanja biti presudna za formiranje cene.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *