Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Jemen – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Jemena za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Zahtev za izdavanje vize: LINK


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz u Jemen:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu neophodna je viza.


NIJE POTREBNA VIZA za ulaz u Srbiju – UKOLIKO

Poseduje važeću Šengen vizu ili vizu Velike Britanije ili ostalih država članica Evropske Unije ili vizu SAD-a ili ako je nosilac strane putne isprave a ima regulisan boravak u državama Šengen zone ili državama članicama EU ili SAD.

Odluka je donešena i usvojena na sednici Vlade RS održanoj 30.10.2014. godine, a stupila je na snagu 08.11.2014. godine.

Ovom Odlukom, pomenute kategorije stranih državljana mogu, bez viza, ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka bude usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.

Bitno je napomenuti da ova kategorija lica NE MOŽE podnositi zahteve za odobrenje provremenog boravka po nekom od zakonom propisanih osnova. Razlog je sama odredba Odluke, jer je njom propisano da u našu zemlju mogu boraviti najduže 90 dana u periodu od 6 meseci.


kada putujete u Jemen:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

U Jemenu je došlo do dodatnog pogoršavanja političko-bezbednosne situacije. Ovakav razvoj je za posledicu imao povlačenje pojedinih diplomatsko-konzularnih predstavništva iz Sane, dok su diplomatsko konzularna predstavništva nekih zemalja Zaliva premeštena u Aden.

Apelujemo na građane Republike Srbije da izbegavaju odlaske u Jemen po bilo kom osnovu.

U slučaju neophodnosti putovanja, potrebno je da se građani Republike Srbije jave Ambasadi Republike Srbije u Kuvajtu, koja je nadležna za diplomatsku komunikaciju sa Jemenom.

Pojavila se informacija da ukoliko u pasošu posedujete vizu Izraela postoji verovatnoća da vam neće biti dozvoljen ulaz u Jemen. Zato pre polaska na put proverite u Ambasadi Jemena u Italiji (možete i E-mailom).

Srbija-Jemen
Srbija-Jemen udaljenost

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *