Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

“Jurovings” je novi brend umesto “Džermanvings-a”

Nemačka avio-kompanija “Germanvings” je nemačka avio-kompanija i početkom zimskog reda letenja odlazi u istoriju a njeno mesto će zauzeti jeftina kompanija “Jurovings”

Berlin– Nemačka avio-kompanija “Germanvings” s početkom zimskog reda letenja odlazi u istoriju i njeno mesto će zauzeti takođe jeftina kompanija “Jurovings”, javljaju danas nemački mediji.

Zimski red letenja je počeo 25.10.2015. godine.

Mediji ukazuju da se, dok pred novom kompanijom stoje i novi izazovi, putnicima nude nove mogućnosti jeftinog leta na dugim linijama prema Americi, Indiji i Africi.

Putnici će, kako se najavljuje, sa aerodroma Keln/Bon moći da lete za Dubai po ceni od 99 evra, a za Bankok, na primer, za 199 evra u jednom pravcu.

Prema poslovnom planu, od novembra će sa aerodroma Keln/Bon leteti avioni “Evrovingsa” za Bankok, Dubai i Karibik, sa pilotima nemačko-turske firme SunExpres, a od maja iduće godine i za Mauricijus.

Sindikati su kritikovali nove radne ugovore po kojima bi jedan kopilot “Jurovingsa” trebalo da ima startnu godišnju zaradu od 44.000 evra, dok na drugoj strani kopilot “Lufthanze” od prvog radnog dana ima najmanje 62.000 evra godišnje. Ipak, tim konceptom “Lufthanza”, preko “Jurovingsa”, ulazi u “ring” protiv jeftinih kompanija “Rajan-er” ili “Vizer”, ukazuju mediji.

Oni, međutim, dodaju da će ime “Džermanvingsa”, “ćerke-firme” nemačke “Lufthanze” ostati povezano sa tragedijom od 24. marta ove godine kada je kopilot Andrej Lubic namerno srušio avion iznad francuskih Alpa i usmrtio 150 ljudi i da je ta tragedija pre usporila nego ubrzala promene.

To se obrazlaže činjenicom da je poslovni plan o startu “Jurovingsa” bio dogovoren još mnogo pre te nesreće koja je izmenila istoriju evropskog civilnog vazduhoplovstva.

Šef “Lufthanze” Karster Špor, koji je u tragediji “Džermanvingsa” pretrpeo velike kritike zbog, pre svega, niskih suma obeštećenja porodicama žrtava, najavio je da se iz finansijkih razloga prelazi na “Jurovings” i, pri tom, pozitivno govorio o “Džermanvingsu” kao jednoj “uspešnoj priči”.

“Jurovings” je formiran još 1993. godine, ali je tek od 2001. godine postao “ćerka-firma” “Lufthanze”, podsećaju mediji i ukazuju da se u pozadini tih promena nalazi novac i da će se štedeti na osoblju, koje neće imati iste uslove rada i zarada, odnosno, tarifni sistem, kao u “Lufthanzi”.

Ime “Džermanvingsa” će tek u januaru naredne godine nestati sa svih Internet prezentacija i pisanih formi, a putnici će imati period za navikavanje, tako da će do polovine januara moći da rezervišu svoje karte preko www.germanwings.com/Eurowings, a tek kasnije preko www.eurowings.com.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *