Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

”Како сам провео лето”- фала на питању, никако

Сестрић, малечко дете са је пош’л у други разред и ока ме на телефон да му напишем домаћи ”како сам провео лето”. Ја се испрва зачуди јер је његова мајћа, а моја сестра од тетку увек мени писувала домаћи кад бео цицибанче.

Реко му ”Ујкино, де ми дај твоју залулаву мајћу на телефон да јој спрегнем табакат”.

Јави се и она.

А бе нормална ли си? Куде ја да писујем домаћи? Откуде знајем како јед’н осмогодишњак мож да проведе лето? Теја новете генерације несу нормалне.

– Ае бе бато, не сери. Ели писујеш, ели ти се цел Пирот смеје, па ваљда мож и за сестрића ти некво да скарабуџиш. Ја би, ал не могу, љуштим паприће па чим на пилатес.

– Јебал те пилатес, на дете си не мож помогнеш. И ако се мен смеју зор ли ти је да се и на дете смеју у школу?  Па кво? Нек му се малко смеју, до са су од њега углавном викали.
И тека ја седнем уз астал и кренем.

Како сам провео лето

Летото неје к’о што беше, до пола падаше ћиша, а од пола погоремо ко црнци у брање памук или ко Румун на мешалицу. Ка је жега мајћа ми ме не пушта да искачам јер је још једна гуска која се ложи на временску прогнозу и слуша Наду Мацуру, а стално заборавља да сам ја још дете на које нема да буде ништа па тачно да ме врље од солитер. Пошто сам утепал три другара на ”Кантер Страјк” узел сам да возим формулу један све док башта ми неје отиш’л на работу, а онда сам малко пробрчкал по компјутерат да видим кој је кво гледал по интернет и стално ми искача да и мама и тата гледају безобразни филмове. Никад се тија људи нема науче ”хисторy” да бришу!

Предвече углавном излезнемо испред зграду па се с другови и другарице играмо жмурке ил жандар лопов ил с лопту… ма зајебавам се бе, и предвече се закуцам уз компјутер и ако мојити заспу до ујутру играм игрице.

Моји мама и тата су снобови који нема на овија свет. Мама би све дала да буде ноблес, а тата се трипује да је некакав ”жесток момак” иако развози пијење сас комби по град. Обоје тепају камто педесе, а памет никако да им дојде па тека од сви њи ја си волим мога ујћу који јесте малко замлатен, ал ми је ч’к два пута купил сладолед. Најлепше ми је било у сред авгус’ кад су мама и тата отишли на море без мене, а бабе, деде и родбина се такмичили кој че ме на кога утрапи да му смитам. На крај га највише однесе баба Нада јер је она најстара и нема снагу да се расправља сас остале але из моју фамилију него добра жена па попушта. При баба Наду ме уапа куче за ногу јер сам тел да видим колко му се мож реп растргне. Пред крај летото ме тата и чика Марко водише на вашар да гледам како се друга деца врту, а ја ништа. Чика Марко се с мене вози на аутодром, а тату стра да се врти на овеја страшнете вртељешће те га чика Марко јебава до сто један и назад. Кад дојде вашар ја сам и срећан и тужан…Срећан сам што сваку годину видим онова што ми никад нема купе, а тужан сам јер знајем да за нећи д’н требе да појдем у усрану школу. Ето тако сам ја провео лето.

Пресавијем папир отидем при сестру ми, испијем кавенце испсујем се сас зета уздуж и попреко и врнем се дома. Неје прошло ни пола сат како сам се врнул, телефонат дрнка, сестра ми бесна к’о рис

– Ти бе нормалан ли си? Како да он това чита? Очеш ли ти да дете ми узну на зуб још у други основну? Моментално да ваташ плајваз и да писујеш нешто ч’весно. Това ли ми је фала што сам те као дете вадила на сваћи писмен сас увек спремен састав?-

– Аха, паз да ти не напишем некво друго и ал си ме вадила, кад год ми ти некво напишеш ја заковем кеца. Ангажуј бабе и деде да ти писују јер ти они и онака по више детето чувају него ти сама.

С туја реченицу и с начин на који сам залупил слушалицу знам да сам јој накарал притисак триста сас двеста и да че са ока тетку ми (њојну мајћу) да брзне сестру јој (моју мајћу) да ме двете рибају к’о вола у купус. Нес’м ни ја човек без душу, че напишем домаћи на детето, ал то само зато што си га обичам ко да је моје.

Неје он јадан крив што нема ништа од родитељи.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *