Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Kenija – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Kenije za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Zahtev za izdavanje vize: LINK


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz u Keniju:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu neophodna je viza osim ako tranzitira preko međunarodnog aerodroma “Džomo Kenijata” u Najrobiju i ne napušta tranzitnu zonu.


NIJE POTREBNA VIZA za ulaz u Srbiju – UKOLIKO

Poseduje važeću Šengen vizu ili vizu Velike Britanije ili ostalih država članica Evropske Unije ili vizu SAD-a ili ako je nosilac strane putne isprave a ima regulisan boravak u državama Šengen zone ili državama članicama EU ili SAD.

Odluka je donešena i usvojena na sednici Vlade RS održanoj 30.10.2014. godine, a stupila je na snagu 08.11.2014. godine.

Ovom Odlukom, pomenute kategorije stranih državljana mogu, bez viza, ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka bude usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.

Bitno je napomenuti da ova kategorija lica NE MOŽE podnositi zahteve za odobrenje provremenog boravka po nekom od zakonom propisanih osnova. Razlog je sama odredba Odluke, jer je njom propisano da u našu zemlju mogu boraviti najduže 90 dana u periodu od 6 meseci.


kada putujete u Keniju:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Jednokratne ulazno-izlazne vize za Keniju mogu se dobiti kako u njihovim diplomatsko-konzularnim predstavništvima, tako i na graničnim prelazima (međunarodni aerodromi i drumski prelazi).

Za detaljnije informacije potrebno je obratiti se Ambasadi Kenije u Parizu: 3, rue Freycinet 75116 – PARIS, Tel: 01 56 62 25 25, Fax: 01 47 20 44 41,
E-mail: info@ambassade-kenya.fr, Sajt: www.kenyaembassyparis.org

Cena jednokratne vize je 50 USD. Višekratne ulazno-izlazne vize sa maksimalnim važenjem do 6 meseci mogu se dobiti u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Kenije, a i u samoj zemlji, u biroima Ministarstva za imigracije. Njihova cena iznosi 50 USD. Za dobijanje vize potrebno je posedovati „žuti karton” Svetske zdravstvene organizacije (vakcina protiv žute groznice).

Vizu možete dobiti i Online na:

evisa.go.ke

  • Najpre je potrebno registrovati se i napraviti lični nalog,
  • odaberite tip vize,
  • popunite formular,
  • platite taksu i
  • sačekajte potvrdu (otprilike oko 2 dana),
  • odštampajte potvrdu i pokažite istu na graničnom prelazu.

Pasoš mora važiti još 6 meseci i uz sebe je potrebno imati i plan puta i pozivno pismo ili rezervaciju smeštaja.

Uz zahtev se šalje fotografija 5.5cm * 5.5cm (207px * 207px). Ukoliko imate dužu kosu ona mora biti iza ušiju. Ne sme biti skenirana fotografija.

Unošenje i iznošenje kenijskog šilinga je zabranjeno, ali nema ograničenja za unošenje konvertibilnih valuta.

U zemlju je dozvoljeno unošenje 200 cigareta i 1 litar alkoholnog pića.

Unošenje narkotika, pornografskog materijala i vatrenog oružja je zabranjeno.

Iznošenje živih životinja, kao i proizvoda od zaštićenih životinjskih vrsta (koža, korali, slonovača itd.) je zabranjeno i može dovesti do zatvorske kazne.

Mobilni telefoni se koriste bez smetnji. Nema specifičnih pravila oblačenja i ponašanja. Klima je tokom cele godine prijatna, u proseku 20-25 stepeni.

Zbog morske obale, prirodnih lepota i safarija Kenija predstavlja popularnu destinaciju, naročito za turiste iz Zapadne Evrope. Zato se za turiste iz Srbije preporučuje putovanje preko turističkih agencija, dok se za individualna putovanja treba temeljnije pripremiti. U Keniji, pored svahilija, zvaničan jezik je i engleski.

Srbija-Kenija
Srbija-Kenija udaljenost

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *