Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Kirgizija – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Kirgizije za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u periodu od 6 meseci.
Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za boravak do 90 dana.
Maksimalan boravak: 90 dana


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz u Kirgiziju:

Obični pasoši: Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u periodu od 6 meseci.
Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za boravak do 90 dana od datuma ulaska.
Maksimalan boravak: 90 dana
Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu nije neophodna viza.


kada putujete u Kirgiziju:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Od 01.09.2017. godine, građanima je moguće da pribave ulazne i izlazne turističke ili poslovne vize Kirgiske Republike za boravak do 90 dana preko interneta, u elektronskom formatu, preko Elektronskog viza sistema, kao i na odgovarajućim međunarodnim graničnim prelazima duž državne granice zemlje.

Sistem “Elektronskih viza” omogućuje građanima svih stranih zemalja da pribave ulazne i izlazne turističke ili poslovne vize Kirgiske Republike za boravak do 90 dana preko interneta, bez potrebe za obraćanjem diplomatsko-konzularnim predstavništvima Kirgiske Republike u inostranstvu, kao i na viznim punktovima na odgovarajućim međunarodnim graničnim prelazima duž državne granice zemlje.

Kako bi pribavio/la vizu u elektronskom formatu, državljanin Srbije treba da popuni specijalan formular na internet sajtu www.evisa.e-gov.kg, i unese podatke za kontakt kao i informacije o planiranom putu u Kirgistan. Takođe je potrebno da se elektronski priloži fotografija i skeniran pasoš (putna isprava). Plaćanje konzularne takse vrši se preko “Visa” i “MasterCard” bankovnih platnih kartica.

Obaveštenje o izdavanju odnosno odbijenom izdavanju elektronske vize šalje se na e-mail adresu navedenu u prijavi. Pri prijemu vize u elektronskom formatu, sistem dostavlja link koji vodi na sajt “Elektronske vize” odakle je moguće odštampati elektronsku vizu sa specijalnim QR kodom koji se očitava uz pomoć mobilnih aplikacija na pametnim telefonima.

Državljani Srbije koji dobiju vizu preko Elektronskog sistema za vize treba da uđu u i napuste Kirgistan na kontrolnim punktovima na državnoj granici Kirgiske Republike koji se nalaze na međunarodnom aerodromu “Manas” u Biškeku, međunarodnom aerodromu “Osh” u Ošu, i na graničnom prelazu “Ak-Jol” na granici sa Republikom Kazahstanom.

Građani Srbije koji su primili vize u elektronskom formatu prelaze državnu granicu Kirgiske Republike na gore navedenim kontrolnim punktovima bez pokazivanja vizne nalepnice u putnoj ispravi. Ukoliko je to potrebno, moguće je proveriti verodostojnost elektronske vize, njenu kategoriju, rok isticanja kao i broj ulazaka/izlazaka za koji je izdata, tako što se skenira specijalni QR kod na odštampanoj verziji elektronske vize.

Ambasada Kirgiske Republike ukazuje na činjenicu da državljani Srbije (a i ostaljih država) koji nameravaju da posete Kirgistan mogu da pribave vize kako u elektronskom formatu preko Elektronskog viza sistema, tako i u standardnoj verziji obraćanjem diplomatsko-konzularnim predstavništvima Kirgiske Republike u inostranstvu (u uprošćenoj proceduri za vize do 3 meseca) ili na viznim punktovima na odgovarajućim međunarodnim kontrolnim punktovima duž državne granice Kirgistana (na međunarodnom aerodromu “Manas” u Biškeku na period do mesec dana).

Smeštaj u hotelima je dobar. U Biškeku postoje hoteli iz poznatih lanaca svetskih hotela. Dnevni trošak turista u proseku od 40 do 70 USD.

Srbija-Kirgistan
Srbija-Kirgizija udaljenost

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *