Sunday, December 10, 2023
ŽivotKoncha Buika (Konča Buika) u Srbiji

Koncha Buika (Konča Buika) u Srbiji

Trenutno najveća flamenko i džez diva Konča Buika (Concha Buika) održaće svoj prvi koncert pred beogradskom publikom 16. marta u Sava centru.

Španska pevačica će nastupiti u okviru ovogodišnjeg, 14. po redu, međunarodnog festivala „Guitar Art“ koji će i ove godine trajati šest dana, od 12. do 17. marta, a ugostiće preko 180 umetnika iz celog sveta, uz koncerte i takmičenja u gitarskoj veštini, ali i brojna predavanja, izložbe, filmske projekcije i druge prateće sadržaje.

Saradnju sa tamnoputom pevačicom danas mnogi priželjkuju, a u tom su već uspele Mariza, Nelly Furtado, Seal, veliki džez pijanista Čik Korija, a odnedavno i zanosna Anuška Šankar. Jedan od velikih ljubitelja Buike je i španski sineasta Pedro Almodavar za kog je čak dve pesme izvela ispred kamere u njegovom poslednjem filmu „Koža u kojoj živim“. „Poput Čavele (Vargas) i Buika je kadra da publiku učini sasvim ranjivom. Njene pesme nas vode do mesta gde se licem u lice srećemo sa sopstvenom istorijom ljubavi u kojoj krajnje istaknute vidimo sve naše greške“, opisao je tad slavni reditelj njihov zajednički omaž nedavno preminuloj meksičkoj pevačici u pesmi koju u filmu izvodi upravo Buika.

Marija Konsepsion Balboa Buika veoma rano ostaje bez oca, koji napušta porodicu kao disident i socijalista, a ona odlazi u London, a zatim i u Las Vegas, gde preživljava zahvaljujući pevačkom talentu, jedno vreme čak i kao imitatorka Tine Tarner u prestižnom „Luxor“ kazinu. Upravo posle tog njen talenat primećuju i muzički producenti, pa se od 2005. godine ređaju njeni albumi „Buika“, „Mi Niña Lola“, „Niña de Fuego“ i „El Ultimo Trago“.

Profesorka mi je rekla da zvučim kao patka!

Kada sam bila mala profesorka mi je rekla da ne znam da pevam i da zvučim kao patka. Onda je nazvala moju mamu i rekla joj da ne gubim vreme”, otkrila je pevačica i dodala da nema puno želja. “Nemam želje. Ako snovi ne mogu postati ideje, onda mi i ne trebaju”.

Ona je otkrila i da nije preterano druželjubiva i da vreme uglavnom provodi u studiju. Ova skromna pevačica, veselog duha, rekla je da ima puno prijatelja koji dolaze u Srbiju, a njen prvi utisak o našoj zemlji je da je hladno.

Više od TRAVEL VISA STAY

Lista najmoćnijih država sveta: Ko je i zašto na samom vrhu?

SAD, Kina i Rusija ostale su najmoćnije zemlje sveta...

Mađarska policija unosi promene na prelazu Reske, putnici će se deliti prema državljanstvu

Radi ubrzanja prelaska mađarske granice, na najvećem graničnom prelazu...

Avio kompanija počinje da meri težinu putnika pre ulaska u avion

Od više od 10.000 putnika koji će leteti Er...

Koliko zarađuju piloti u Srbiji i inostranstvu?

U proseku 60.000 ljudi svakog meseca traži informacije o...

Dijeta slavnih glumica za ravan stomak

Vitke figure slavnih dama uvek privlače pažnju na crvenim...

Srbija dobija još jedan putnički aerodrom

Grad Kikinda stavio je na javni uvid plan detaljne...

Novak: “I didn’t celebrate the way I wanted”

After posing for photojournalists, Serbian tennis player Novak Djokovic...

Šta možete da dobijete besplatno ako letite ekonomskom klasom

Nekoliko stjuardesa i stjuarda otkrilo je šta sve možete...