Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Kongo DR – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Konga DR za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Zahtev za izdavanje vize: LINK


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz u Kongo DR:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu neophodna je viza.


NIJE POTREBNA VIZA za ulaz u Srbiju – UKOLIKO

Poseduje važeću Šengen vizu ili vizu Velike Britanije ili ostalih država članica Evropske Unije ili vizu SAD-a ili ako je nosilac strane putne isprave a ima regulisan boravak u državama Šengen zone ili državama članicama EU ili SAD.

Odluka je donešena i usvojena na sednici Vlade RS održanoj 30.10.2014. godine, a stupila je na snagu 08.11.2014. godine.

Ovom Odlukom, pomenute kategorije stranih državljana mogu, bez viza, ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka bude usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.

Bitno je napomenuti da ova kategorija lica NE MOŽE podnositi zahteve za odobrenje provremenog boravka po nekom od zakonom propisanih osnova. Razlog je sama odredba Odluke, jer je njom propisano da u našu zemlju mogu boraviti najduže 90 dana u periodu od 6 meseci.


kada putujete u Kongo DR:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Za ulazak u zemlju potrebna je viza koja se može pribaviti u Ambasadi DR Konga u Beogradu.

Potrebno vam je da posedujete i zdravstveni (žuti) karton o vakcinacijama. Prilikom izlaska iz zemlje sa međunarodnog aerodroma N Djila u Kinšasi naplaćuje se izlazna aerodromska taksa u iznosu od 50 $.

Država se nalazi se u oblasti centralne Afrike. Dve trećine teritorije države se nalazi južno od ekvatora, i u toj oblasti kišni period traje od oktobra do početka aprila meseca. Sušni period traje od aprila do kraja septembra. U delu zemlje severno od ekvatora obrnuti je raspored sezona. U oblasti oko samog ekvatora stalno je prisutna kišna sezona (svakodnevne kiše i smena sunca sa vlažnošću vazduha od preko 90%). Dnevne temperature u kišnom periodu se kreću do 36 stepeni, a jutarnje oko 23 stepena. U sušnom periodu maksimalne dnevne temperature su do 30 stepeni, a jutarnje oko 18 stepeni i kiše uopšte ne padaju.

Srbija-Kongo DR
Srbija-Kongo DR udaljenost

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *