Sunday, April 14, 2024
NaslovnaVizni režimKongo (Republika) - vizni režim

Kongo (Republika) – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Republike Konga za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Zahtev za izdavanje vize: LINK


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz u Republiku Kongo:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu neophodna je viza.


NIJE POTREBNA VIZA za ulaz u Srbiju – UKOLIKO

Poseduje važeću Šengen vizu ili vizu Velike Britanije ili ostalih država članica Evropske Unije ili vizu SAD-a ili ako je nosilac strane putne isprave a ima regulisan boravak u državama Šengen zone ili državama članicama EU ili SAD.

Odluka je donešena i usvojena na sednici Vlade RS održanoj 30.10.2014. godine, a stupila je na snagu 08.11.2014. godine.

Ovom Odlukom, pomenute kategorije stranih državljana mogu, bez viza, ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka bude usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.

Bitno je napomenuti da ova kategorija lica NE MOŽE podnositi zahteve za odobrenje provremenog boravka po nekom od zakonom propisanih osnova. Razlog je sama odredba Odluke, jer je njom propisano da u našu zemlju mogu boraviti najduže 90 dana u periodu od 6 meseci.


Kada putujete u Republiku Kongo:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Za ulazak u zemlju potrebna je viza. Za vize i informacije potrebno je obratiti se Ambasadi R. Konga u Rimu. Međunarodni aerodrom se nalazi u glavnom gradu Brazavilu.
Građani Srbije koji putuju u Republiku Kongo u obavezi su da imaju žute kartone kao dokaz da su vakcinisani od žute groznice.

Sanitarna i uopšte zdravstvena situacija je mnogo bolja nego u DR Kongo. Republika Kongo je zemlja sa dosta višim standardom života i neuporedivo boljom zdravstvenom zaštitom od DR Konga. Postoji opasnost od dobijanja malarije. Savetuje se redovna primena higijene, pranje ruku i izbegavanje konzumiranja hrane koja nije dobro termički obrađena. Pije se isključivo flaširana voda.

Kongo vizni režim
Udaljenost Srbije od Republike Kongo
Simon
Simonhttps://www.travelvisastay.com/
WEB and SEO master. SEO optimizacija sajta. SEO optimizacija slika-fotografija. Izrada web sajta, SMF foruma, CMS: Wordpress i Drupal.
Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesete svoje ime

Popularno

Vizni režim

Zanimljivo