Sunday, April 14, 2024
NaslovnaAlternativaKopriva je lekovita za organizam i kosu

Kopriva je lekovita za organizam i kosu

Kopriva pospešuje koagulaciju krvi i smanjuje krvarenje. Ima izvanredna diuretička svojstva, efikasno čisti organizam i uklanja toksine nagomilane tokom zimskih dana.

Lekoviti vesnik proleća kopriva, zauzima posebno mesto u ishrani i nezi. Od nje se prave ukusna jela, pite, salate i sokovi, ali i preparati za kosu.

Sada je pravo vreme za ovu biljku, koja se bere dok je mlada. Kopriva pospešuje koagulaciju krvi i smanjuje krvarenje.

Ima izvanredna diuretička svojstva, efikasno čisti organizam i uklanja toksine nagomilane tokom zimskih dana. Zahvaljujući supstanci kreatinu, koju sportisti koriste da bi povećali izdržljivost, stimuliše rad pankreasa i creva, a olakšava i varenje hrane posle kaloričnih obroka.

Bogata je gvožđem pa se posebno preporučuje osobama kojima nedostaje ovaj mineral.

Napitak se priprema tako što se veza svežeg lišća koprive dobro opere, ispasira i zasladi kašikom meda, a zatim odmah popije. Ova biljka je veoma cenjena u kozmetičkoj industriji, jer pomaže u borbi protiv peruti, jača koren kose i smanjuje lučenje masti.

Losion od koprive

Losion od koprive možete i sami da napravite ako 15 minuta kuvate 100 g korena koprive u litru vode, zatim procedite i nanosite na koren kose ujutru i uveče.

Izvor: Novosti.rs

Goca
Goca
Sajtovi koje volim: TVS Group Dijetica
Povezani članci

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesete svoje ime

Popularno

Vizni režim

Zanimljivo