Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Limun dijeta

Protiv viška kilograma i celulita

Limun ima mnogo pozitivnih sastojaka, jedan od važnijih je hidroksicitrat, koji usporava asimilaciju masnoća. Bogat je esencijalnim uljima, kao što je limonen, koji blokira sintezu holesterola, dok jedan od šećera, polikosanol, koji je prisutan u limunovoj korici, pomaže pri sagorevanju masnoća. Limun pomaže kod izlučivanja suvišne tečnosti i smanjenja celulita. Odlična je pomoć kod detoksikacije organizma.

Zbog velike količine vitamina C, koji deluje kao antioksidant, što doprinosi da tkiva i koža duže ostanu mladi. Zbog bogatstva mineralima, limun je dobar za otklanjanje umora. Sadrži i citronsku (limunovu) kiselinu, koja podstiče rad probavnih enzima, čak se koristi i u lečenju akni! Ima kalijum, koji neutralizuje preterano lučenje želudačne kiseline. Jedan limun (sok plus korica) ima 10 kalorija. Zbog svega navedenog, limun je vrlo korisna a pri tom i zdrava namirnica za mršavljenje i održavanje normalne telesne težine.

Savet za upotrebu

Ako limun držite u frižideru (što inače nije potrebno), pre nego što ga zgnječite, pustite da se ugreje na sobnoj temperaturi. Tako ćete iz njega moći da iscedite mnogo više soka.
Pripremite limunadu dan ranije, umereno jedite, i obavezno pijte vodu s limunom!

Prva sedmica

√ Prvi dan – iscedite 1 limun u litar vode,
√ Drugi dan – 2 limuna u litar vode,
√ Treći dan – 3 limuna u litar vode,
√ Četvrti dan – 4 limuna u litar vode,
√ Peti dan – 5 limunova u litar vode,
√ Šesti dan – 6 limunova u litar vode i
√ Sedmi dan – 7 limunova u litar vode

Druga sedmica

√ Prvi dan – 1 limun u 1 litar kisele vode,
√ Drugi dan – 2 limuna u litar kisele vode,
√ Treći dan – 3 limuna u litar kisele vode,
√ Četvrti dan – 4 limuna u litar kisele vode,
√ Peti dan – 5 limunova u litar kisele vode,
vŠesti dan – 6 limunova u litar kisele vode i
vSedmi dan – 7 limunova u litar kisele vode.

Treća sedmica

√ Prvi dan – iscedite 7 limunova u litar kisele vode,
√ Drugi dan – 6 limunova u litar kisele vode,
vTreći dan – 5 limunova u litar kisele vode,
vČetvrti dan – 4 limuna u litar kisele vode,
√ Peti dan – 3 limuna u litar kisele vode,
√ Šesti dan – 2 limuna u litair kisele vode i
vSedmi dan -1 limun u litar kisele vode.

U toku dana treba da popijete vodu začinjenu limunom na način na koji smo opisali.

Dijeta s limunom i grisinama

S ovom dijetom unosićete 7.000 kalorija nedeljno manje, 1.000 dnevno. Napravila ju je nutricionista dr Evelin Flaki i temelji se na smanjenju unosa masnoća, pri čemu kalorijski unos nije manji od 1.200 kalorija. Dijeta omogućava gubitak jednog kilograma masnoća (a ne mišića) sedmično, a dodatno mršavite bez napora.
Za vreme dijete morate dnevno da pojedete približno četiri limuna (kao sok ili nastruganu koricu).

Pročišćava i sman­juje apsorpciju masnoća na prirodan način i čini kožu lepšom.

Namenjena je i osobama koje imaju poteškoća s probavom ili probleme s nečistom kožom. Vitamin C je čudotvorno sredstvo protiv starenja i prolećnog umora. Dijetu je najbolje početi u vreme promena godišnjeg doba, najbolje u tra­janju od sedam do 15 dana.

Jelovnik za sedam dana

Doručak za sve dane: šolja čaja s limunom ili limu­nada, dva komada grisina ili integralnog dvopeka i kašičica marmelade (najbolje od limuna).

DAN RUČAK VEČERA
Ponedeljak File oslića, spanać, grisine (ili dvopek, zamena važi za sve dane), voće Gusta supa od povrća s parmezanom, mocarela, paradajz, grisine, voće
Utorak
Sreda
Četvrtak
Špagete s parmezanom, dva tvrdo kuvana jajeta, povrće (salata ili kuvano povrće s limunom), voće Lubenica, sirova pršuta, grisine, breskva Pileće belo meso, šargarepa, grisine i voće Supa s pasiranim povrćem s uljem i parme­zanom, pileći odrezak, povrće, grisine, voće Supa od povrća, govedina s limunom, grisine, voće Supa od povrća s uljem i parmezanom, govedina s limunom, grisine, voće
Petak Subota Testenine s umakom od paradajza, morski list s ne koliko kapi limunovog soka, salata, grisine Ćuretina, kuvano povrće s uljem, salata, grisine, voće Gusta supa od povrća s parmezanom, svezi kravlji sir, blitva s uljem, grisine, kajsije
Testenina sa školjkama s nekoliko kapi ulja, morski list sa žara, kuvano povrće, grisine
Nedelja Teleći odrezak, salata s ne koliko kapi ulja i limunovim sokom, grisine, voće Pica s povrćem i mocarelom, šumsko voće bez šećera

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *