Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Maldivi – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Maldiva za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Zahtev za izdavanje vize: LINK


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz na Maldive:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu nije neophodna viza.


NIJE POTREBNA VIZA za ulaz u Srbiju – UKOLIKO

Poseduje važeću Šengen vizu ili vizu Velike Britanije ili ostalih država članica Evropske Unije ili vizu SAD-a ili ako je nosilac strane putne isprave a ima regulisan boravak u državama Šengen zone ili državama članicama EU ili SAD.

Odluka je donešena i usvojena na sednici Vlade RS održanoj 30.10.2014. godine, a stupila je na snagu 08.11.2014. godine.

Ovom Odlukom, pomenute kategorije stranih državljana mogu, bez viza, ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka bude usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.

Bitno je napomenuti da ova kategorija lica NE MOŽE podnositi zahteve za odobrenje provremenog boravka po nekom od zakonom propisanih osnova. Razlog je sama odredba Odluke, jer je njom propisano da u našu zemlju mogu boraviti najduže 90 dana u periodu od 6 meseci.


kada putujete na Maldive:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Državljani Srbije koji turistički putuju na Maldive, besplatnu vizu važeću za period do 30 dana dobijaju na maldivskom aerodromu.

Potrebna je sledeća dokumentacija:

  • važeća putna isprava,
  • povratna avio-karta,
  • dokaz o posedovanju dovoljno finansijskih sredstava (100 USD plus 50 USD za svaki dan boravka) ili potvrda o uplaćenom turističkom aranžmanu.

Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti najmanje 6 meseci.

Detaljnije informacije dostupne su na internet prezentaciji maldivskog Ministarstva za imigraciju i emigraciju.

Od 17. januara 2018. godine, zahtevi za izdavanje poslovnih i specijalnih viza moraju 5 dana pre planiranog putovanja biti poslati elektronskim putem, na adresu: bv@immigration.gov.mv. Detaljnije informacije dostupne su na napred navedenom veb sajtu.

Za putovanje na Maldive nije potrebno posedovati polisu zdravstvenog osiguranja, niti dokaz o vakcinaciji, izuzev ako dolazite iz oblasti zahvaćene žutom groznicom (pojedine oblasti centralne Afrike ili južne Amerike).

Unošenje alkoholnih pića, narkotika, pornografskog materijala i oružja na Maldive je zakonom zabranjeno. U slučajevima da putnici sa sobom nose obimnu fotografsku opremu ili opremu za ronjenje, preporučuje se da o tome unapred obaveste hotel u kojem nameravaju da odsednu ili da pripreme listu navedene opreme sa njenim opisom i serijskim brojevima, kako bi procedura po dolasku na aerodrome kraće trajala. Sve vrste video zapisa i filmova moraju biti prijavljene nadležnim carinskim organima na aerodromu, u cilju dobijanja odobrenja za njihovo unošenje na ostrvo.

Unošenje kućnih ljubimaca (psi, mačke, ptice…) i biljaka je dozvoljeno samo uz posedovanje fitosanitarnog/sanitarnog sertifikata.

Prilikom izlaska iz zemlje, dozvoljeno je iznošenje predmeta u racionalnim količinama, predviđenim za ličnu upotrebu. Iznošenje korala, krokodilske kože i oklopa kornjača je zabranjeno.

Cene boravka su najviše u sezoni (decembar-april), naročito u periodu božićnih i novogodišnjih praznika, kada je na Maldivima suvo i toplo vreme.

Nudizam je zakonom zabranjen na Maldivima, uključujući i boravak na plažama odmarališta, kupanje ili ronjenje bez kupaćih kostima u blizini brodova sa putnicima.

U većini restorana nije dozvoljen boravak u kupaćim kostimima, kako bi se izbegle neprijatnosti za druge prisutne goste.

Neradni dani na Maldivima su petak i subota.

Srbija-Maldivi
Srbija-Maldivi udaljenost

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *