Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Mali – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Mali za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana
Zahtev za izdavanje vize: LINK


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz u Mali:

Obični pasoši: Potrebna viza
Diplomatski i službeni pasoši: Potrebna viza
Maksimalan boravak: 90 dana


NIJE POTREBNA VIZA za ulaz u Srbiju – UKOLIKO

Poseduje važeću Šengen vizu ili vizu Velike Britanije ili ostalih država članica Evropske Unije ili vizu SAD-a ili ako je nosilac strane putne isprave a ima regulisan boravak u državama Šengen zone ili državama članicama EU ili SAD.

Odluka je donešena i usvojena na sednici Vlade RS održanoj 30.10.2014. godine, a stupila je na snagu 08.11.2014. godine.

Ovom Odlukom, pomenute kategorije stranih državljana mogu, bez viza, ulaziti, tranzitirati i boraviti u Republici Srbiji, najduže do 90 dana u periodu od šest meseci, s tim da dužina boravka bude usklađena sa periodom važenja navedenih viza ili dozvola boravka.

Bitno je napomenuti da ova kategorija lica NE MOŽE podnositi zahteve za odobrenje provremenog boravka po nekom od zakonom propisanih osnova. Razlog je sama odredba Odluke, jer je njom propisano da u našu zemlju mogu boraviti najduže 90 dana u periodu od 6 meseci.


kada putujete u Mali:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Nosiocima pasoša Srbije potrebna je viza koja se pribavlja u Ambasadi Malija u Rimu.

Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti 6 meseci, dok je za regulisanje boravka potrebno da rok važenja pasoša bude 6 meseci od dana apliciranja za vizu.

Obavezno je imati potvrdu o vakcinaciji protiv žute groznice, izuzev za decu mlađu od jedne godine. Polisa zdravstvenog osiguranja nije neophodna, ali se preporučuje.

Dozvoljeno je unošenje gotovog novca do izosna od 2 500 000 franaka CFA.

Može se uneti 2 litra alkoholnog pića i 1000 cigareta i 2 kg duvana. Životinje se mogu uneti uz potvrdu o vakcinaciji protiv besnila i veterinarskoj potvrdi o zdravstvenom stanju.

Preporučuje se diskretno ponašanje i pristojno oblačenje.

Srbija-Mali
Srbija-Mali udaljenost

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *