Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Matične ćelije zelene jabuke brišu bore sa vrata i lica

Matične ćelije retke i dugovečne sorte zelene jabuke, Malus domestica, prve su biljne matične ćelije upotrebljene za negu i podmlađivanje kože

Jabuka tera lekara iz kuće, kaže stara poslovica, ali da li ste znali da ova voćka može i da uspori starenje? Matične ćelije retke i dugovečne sorte zelene jabuke, Malus domestica, prve su biljne matične ćelije upotrebljene za negu i podmlađivanje kože.

– Matične ćelije zelene jabuke ubacuju se u kožu posebnom tehnikom, pomoću sonde, koja stimuliše otvaranje srednjeg sloja, što dovodi do pojačane sinteze kolagena i elastina. Faktor rasta iz matičnih ćelija ove voćke stimuliše rast i reprodukciju ćelija, obnavlja kapilarnu mrežu i ubrzava zarastanje rana. Već posle prvog tretmana, koža se polako zateže, vraća joj se svežina i elastičnost, što se najviše primećuje na vratu – objašnjava Katarina Spasojević Mišić, doktor biohemije.

Tretman traje 15 minuta, vrlo je prijatan, preporučuje se osobama od 20 do 75 godina starosti. Pokazao se i kao vrlo efikasan u lečenju akni, ožiljaka od akni i proširenih kapilara.

– Način stimulacije zavisi od tipa kože i promena koje se eliminišu. Najvažnije je da faktor rasta prodire u kožu na pravilan i neagresivan način, kako bi se izbegla pojava modrica, otoka i perutanja – ističe naša sagovornica.

Dejstvo tretmana je kumulativno, potrebno je da prođe oko 100 dana da bi se registrovale nove strukture kolagena i elastina u koži, tako da ona vremenom dobija na svežini. Uglavnom se radi serija od tri tretmana, a kasnije se po potrebi održava.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *