Najbolje vežbe za brzo zatezanje guze

Oblikujte i dovedite guzu u odličnu formu za leto, počnite već danas sa vežbama i aktivnostima koje vam predlažemo i za par nedelja biće spremna za najmanji bikini, usku haljinu ili farmerke.

Stepenice
Od danas hodajte stepenicama svaki put kad vam se ukaže prilika. Izbegavajte liftove i pokretne stepenice. U svakodnevnom životu ne postoji bolji trening za guzu od stepenica.

Zatezanje mišića
Zategnite i ponovno opustite mišiće zadnjice za vreme sedenja, kuvanja, stajanja u redu…. Mišiće zategnite 10-20 sekundi, opustite pa ponovno zategnite. Najmanje deset puta.

Čučnjevi
Odvojite pet minuta na dan za čučnjeve. Stanite upravno, polako savijte kolena, pa ponovno ustanite. Udahnite spuštajući se nadole, izdahnite na povratku.

Širenje kolena
Ovu vežbu možete raditi i na poslu. Sednite i položite ruke na spoljašnje delove kolena. Zatim rukama gurajte jedno koljeno prema drugom, dok istovremeno nogama stvarate otpor kako ne bi došlo do dodira kolena. Pritisak zadržite oko pet sekundi, potom se opustite. Vežbu u jednom ciklusu ponovite barem pet puta.

Bicikl
Vožnja bicikla manje opterećuje zglobove od trčanja. Uz malo koncentracije snagu možete crpiti upravo s područja bedra i stražnjice.

Hodanje na prstima
Još jedna praktična vežba koja ne iziskuje puno vremena. Hodajte na nožnim prstima 30-tak sekundi, potom se spustite, kratko odmorite i ponovite deset puta.

Vežba sa jastukom
Uveče pred TV-om stavite jastuk između kolena pa počnite da ga snažno stiskate. Mišići nogu pritom moraju biti zategnuti. Pokušajte zadržati položaj što duže.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesete svoje ime

Više ovako

Ako radite od kuće: Pet vežbi koje će vam...

Na svakih sat vremena prošetajte makar do kuhinje ili kupatila i trudite se da stojite pravo Bez obzira...

Rvanje je idealan sport za mališane

Rvanje je idealan sport za decu. Istina, nije popularno kao fudbal ili tenis, ali reč je o...

Koji sport po vašoj meri odabrati

Različite fizičke aktivnosti imaju svoje prednosti i nedostatke i zato pre nego što počnete razmislite o tome...