Sunday, April 14, 2024
NaslovnaSavetiOdzračivanje radijatora, ispuštanje vazduha iz radijatora

Odzračivanje radijatora, ispuštanje vazduha iz radijatora

Tokom vremena u radijatorima sistema centralnog grejanja može da se nakupi vazduh koji zauzima prostor namenjen toploj vodi. Posledica je da su neka od rebara na radijatoru hladna, a samim tim grejanje slabije.

Ispuštanje vazduha iz radijatora je jednostavan postupak koji možete da obavite i sami.

Obratite pažnju, na ventilu se sa strane nalazi malena rupica. Njen položaj varira od toga kako je ventil zavrnut u radijator prilikom montaže. Nekada može da bude usmerena ka podu, nekada plafonu, a nekada i prema zidu. Stavite krpu preko te rupice, jer kroz nju treba da izađe vazduh zarobljen u radijatoru, a na kraju i nešto malo vode, koja nije baš najčistija, pa može da ostavi fleke na zidu.

Ukoliko će mlaz da izlazi ka podu, umesto krpe možete da upotrebite i neku posudu, ali krpa je bolje rešenje, jer sprečava prskanje vode. Lagano otvorite ventil (rukom, ključićem ili “šrafcigerom”) i osluškujte. Prvo će se čuti šištanje dok izlazi vazduh. Pred kraj će iz radijatora izlaziti mešavina vode i vazduha, da bi se na kraju pojavio tanak mlaz vode. Tada zatvorite ventil, jer vazduha u radijatoru više nema.

Ako živite u kući na dva nivoa, vazduh će se obično javiti samo na gornjem nivou. Ukoliko vazduha ima i u radijatorima u prizemlju, prvo se odzračuju gornji radijatori.

Ukoliko vam je savet bio koristan lajkujte video na YouTube kanalu OVDE. Možete i kliknuti na SUBSCRIBE. Hvala.

Simon
Simonhttps://www.travelvisastay.com/
WEB and SEO master. SEO optimizacija sajta. SEO optimizacija slika-fotografija. Izrada web sajta, SMF foruma, CMS: Wordpress i Drupal.
Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesete svoje ime

Popularno

Vizni režim

Zanimljivo