Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Pet najlepših akvarijuma na svetu

Ako ste ljubitelj morskog sveta, i jednog dana odlučite da posetite neku od ovih destinacija, ne propustite priliku da uživate u ovim pravim malim vodenim rajevima.

Akvarijum L’oceanographic, koji se nalazi u Valensiji, najveći je evropski akvarijum. U devet podvodnih tornjeva koji predstavljaju ekosistem mora živi 45.000 morskih životinja. Najatraktivniji su tornjevi u kojima plivaju velike raže i ajkule.

Turkua zoo koji se nalazi u Turskoj drugi je najveći evropski akvarijum. Osamdeset metara dug akvarijum, zapremine pet miliona litara vode, u kojem živi na desetak hiljada morskih životinja.
Turkua zoo

Turkua zoo koji se nalazi u Turskoj drugi je najveći evropski akvarijum, otvoren 2009. godine. Ideja tvoraca ovog parka bila je da stvore simulaciju života u poplavljenim šumama i tropskim područjima. Rezultat? Osamdeset metara dug akvarijum, zapremine pet miliona litara vode, u kojem živi na desetak hiljada morskih životinja.

Mall akvarijum u Dubaiju
Mall akvarijum u Dubaiju

Mall akvarijum u Dubaiju. Akvarijum zapremine 10.000 litara je deo trgovačkog centra, a u njemu živi 33.000 životinja, uključujući ajkule i raže.

Čuraumi akvarijum na Okinavi, Japan
Čuraumi akvarijum na Okinavi, Japan

Čuraumi, akvarijum na Okinavi, smešten je u Okeanskom ekspo parku u Japanu. Centralni akvarijum nazvan Kurošio si ima zapremninu od 7,5 miliona litara vode. U akvarijumu, osim mnogih vrsta riba i morskih životinja, žive i kit-ajkula i raže.

Akvarijum Džordžija je najveći akvarijum na svetu
Akvarijum Džordžija je najveći akvarijum na svetu

Akvarijum Džordžija je najveći akvarijum na svetu. Nalazi se u Atlanti, SAD. Otvoren je 2005. godine, a u 24 miliona litara vode živi 100.000 morskih životinja, među kojima je i ajkula. Osim što je najveći, ovaj akva-park je primer rizika držanja divljih životinja u zatvorenim akvarijumima – od otvaranja do danas u njemu je već uginulo nekoliko kit-ajkula.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *