Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Provod na moru uz jedrenjak – iznajmite ga

Nemojte se izležavati u hotelu. Načinite vaše letovanje Krstarenje drvenim guletom za 7 dana, iz Marmarisa, uz pun pansion, košta od 350 evra.

Krstarenje. Da li vam zvuči zanimljivo? Za nekoliko dana videćete nekoliko mesta. Ali to nije sve! Nezaboravno je kada se odmor, umesto u hotelu, provede na jedrenjaku!

Svi koji su u dobroj kondiciji, a vole avanturu, mogu da iznajme jedrenjak, jedrilicu ili drveni gulet. Uz brod se dobija i posada, pa turisti na ovakvom putovanju ne moraju ništa da rade ukoliko to ne žele. Na ovakvom odmoru, najvažnije je “poneti” – dobro društvo. Bez obzira na to što brod traži lepe uvale i plaže, loše društvo može da pokvari doživljaj, pa je najbolje kada se okupe prijatelji i zajedno zakupe jedrenjak.

Život na jedrenjaku ima poseban ritam, a reč kapetana i skipera sluša se bez diskusije. Na svim brodovima važe ista pravila: red mora neprestano da se održava, stvari se uvek vraćaju na mesto, štedi se i ništa se ne razbacuje. Morska voda se koristi za pranje, ispiranje, pa čak i kuvanje krompira u ljusci. Štedi se i struja, a nepotrebno svetlo – gasi. Na put treba poneti: kišnu kabanicu ili vetrovku, brodarice ili patike s gumenim đonom, tablete protiv alergije, ujeda i mučnine, kao i tašnicu za čuvanje novca i mobilnog telefona.

Brod s posadom na Jadranu može da se iznajmi od 2.000 evra, bez prevoza do luke. Ipak, krstarenje grčkim ostrvima je jeftinije i neuporedivo zanimljivije. Brod za osam osoba za sedam dana košta od 700 evra. Najpopularnije je krstarenje iz Krfa Jonskim morem, oko Odisejeve Itake, ali je najatraktivnija plovidba iz Atine do Kiklada.

Za oni koji vole udobnost, najidealniji je drveni gulet koji polazi iz Marmarisa. Ovakvo putovanje je za ljude živog duha, koji više vole da plivaju i rone u savršeno čistoj vodi nego da leže i jedu u hotelu. Gulet krstari najlepšim plažama i uvalama, do istorijskih znamenitosti duž turske obale. Druga ruta vodi do viteškog ostrva Rodosa i slikovitog ostrvca Simija.

Usluga je na bazi punog pansiona. Gulet ima šest ili osam dvokrevetnih kabina i potpuno je prilagođen turistima, a ima skipera i kuvara koji ispunjavaju sve želje putnicima. Sedmodnevni aranžman sa uslugom na bazi punog pansiona košta već od 350 evra, bez avionskog prevoza.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *