Sunday, April 14, 2024
NaslovnaŽivotPrvi Glas Srbije - Polufinalisti i haos u hostelu

Prvi Glas Srbije – Polufinalisti i haos u hostelu

Članovi žirija su posle mukotrpnih muzičkih vežbi odabrali ko iz njihovih grupa ima priliku da ostvari svoj san i postane prvi glas Srbije

Takmičari za polufinale muzičkog šoua „Prvi glas Srbije“ su odabrani! Članovi žirija su posle mukotrpnih muzičkih vežbi odabrali ko iz njihovih grupa ima priliku da ostvari svoj san i postane prvi glas Srbije.

U polufinale ovogodišnjeg takmičenja idu njih 24: Vesna Pavlović, Boris Petrovića, Katarina Gardijan, Jelena Potkonjak, Maja Milovanović, Jovan Živković, Nikola Planku, Zoran Stanić, Anđela Stojadinović, Ivana Ptrovića, Saša Dimitrijević, Jelena Vukojević, Snežaau Vušović, Žarka Šinkovića, Mirna Radulović, Sara Jovanović, Nevena Božović, Dejana Krstovića, Sašku Janković, Jelena Vlahović, Sanja Dimitrijević, Marko Ribića, Dragan Cvetković i Ivan Bojanović.

Kandidati Prvog glasa Srbije koji nisu propali kroz rupu u prvoj fazi takmičenja, njih 170, došli su u Dom garde Vojske Srbije gde su kratkim predstavljanjima pokušali proći još jednu prepreku i ući među onih 36 koji će se kroz radionice boriti za ulazak u polufinale. Takmičare je dočekala Marija Kilibarda i poželela im dobrodšlicu i sreću.

Svako je imao samo 30 sekundi, što je značilo da su morali da izaberu refren pesme i oduše žiri za tako kratko vreme. Nekima je pola minuta bilo sasvim dovoljno, nekima i ne, a iskusni žiri je svakako uspeo da u tih 30 sekundi zaključi koga želi opet da čuje. Kada su odlučili kojih 36 ide dalje, Vlado Georgiev, Aleksandra Radović i Saša Milošević Mare izabrali su po 12 kandidata u svoje grupe.

– Trudiću se da u mojoj grupi budu što umerenije osobe, one s kojima se može raditi i koje su spremne i na poraz – rekao je Vlado i prvi izabrao svojih 12.

Kada su saznali kom mentoru su pripali, takmičari su se uputili u hostel, ali to nije značilo da će se odmarati i spavati jer su ih u sobama čekali muzički zadaci. Našle su se tu razne pesme, sve domaće i iz regiona, od hitova predsednika žirija Georgieva, grupa Miligram, Jinx, Sevdah baby, do Čole i Željka Vasića. Ali neočekivano problem je napravila jedna od kandidatkinja iz Vladove grupe, kojoj se nije dopala raspodela soba, tačnije nisu joj se dopale cimerke, jer je očekivala da bude s nekim od muških kandidata pošto, kako je rekla, “više voli da peva s muškarcima”.

Iako je to veče izgledalo da će do jutra prevazići “problem” Tina je sutradan demosntrativno napustila koleginice, psovala snimatelje, terala ih napolje. Eto, Vlado je hteo umerene, a dobio je razmaženu! I kako obično biva “dok nekom ne smrkne, drugom ne svane”, šansu je umesto Tine dobila Maja Milovanović, koja je “za dlaku” ispala prethodnog dana.

Međutim, problemima tu nije bio kraj. Neki od kandidata su u toku noći osetili sve simptome stomačnog virusa, pa je bilo pod znakom pitanja da li će nastaviti takmičenje. Najlošije se osećao beatboxer Nikola Planka, ali on nije bio jedini. U pomoć je došla Hitna pomoć, pa je nakon ukazane medicinske nege svima bilo mnogo bolje. Posle svih ovih turbulencija došlo je vreme za izlazak pred žiri.

– Kod mene ne postoji: ne mogu, neću i ne znam – odlučno je rekla Aleksandra Radović svojoj grupi, dok je Mare svojim pulenima naglasio da od njih osim talenta očekuje da pokažu i kolegijalnost.

– Dokažite da sam u pravu, da sam izabrao najbolje kandidate! – bodrio ih je.

Prva četvorka koja se predstavila Georgievu odmah je imala kiks:zaboravili su tekst. Vlado im je dao još jednu šansu, ali ni drugi put nisu bili mnogo bolji, pa je Barba čak troje eliminisao. I kod Aleksandre su čak dve grupe zaboravile tekst svojih pesama, što je koštalo upravo one kandidate koji su najviše i grešili. Za razliku od njih, prva Maretova trojka, koje su činile devojke, bila je perfektna u izvođenju pesme “Bol do ludila”. Imale su i performans, pa su sve tri prošle dalje. I Georgiev je bio potpuno oduševljen četvorkom koja je pevala “Celu noć i celi dan”, kao i Aleksandra kandidatkinjama sa hitom “Ljubi me brzo, žurim”.

Pre poslednjeg kruga odlučivanja svaki član žirija vežbao je sa svojom grupom i dao im poslednje savete. Kad je i to bilo gotovo, takmičari su još jednom izašli pred žiri. Iz svake grupe ispao je po jedan kandidat.

Simon
Simonhttps://www.travelvisastay.com/
WEB and SEO master. SEO optimizacija sajta. SEO optimizacija slika-fotografija. Izrada web sajta, SMF foruma, CMS: Wordpress i Drupal.
Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesete svoje ime

Popularno

Vizni režim

Zanimljivo