Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Ispunjeni gotovo svi uslovi za viznu liberalizaciju

Direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević izjavila je danas da izveštaj Evropske komisije o realizaciji “mape puta” za liberalizaciju viznog režima još nije uručen Vladi Srbije, ali da je, prema informacijama koje imamo, Srbija ispunila gotovo sve uslove.

“Ono što je došlo do nas prošle nedelje je da ja Srbija ispunila gotovo sve uslove, i ne bi smo to nazvali negativnim izveštajem”, rekla je Delević novinarima na poslovnom doručku, koji je Američko-srpska komora u Srbiji organizovala u hotelu “Hajat”.

Očekujem odmrzavanje S S P i Privremenog sporazuma

Direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević izjavila je danas da očekuje da će izveštaj glavnog tužioca Haškog tribunala Serža Bramerca u junu omogućiti da se odrmrznu Privremeni trgovinski sporazum i Sporazum o stablilizaciji i pridruživanju sa EU i da se nada da će sastanak Saveta ministara EU u junu biti prilika da se to učini.

Delević je podsetila da je Srbija odlučila da od 1. februara jednostrano počne da primenjuje Privremeni sporazum i da je u prva tri meseca, na ime neneplaćenih carinski dažbina na uvoz robe iz EU, izgubila 17 miliona evra.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *