Sunday, April 14, 2024
NaslovnaŽivotRecepti za sreću

Recepti za sreću

Oslobodite se ružnih navika zbog kojih trpi vaša okolina

Možda je vreme da umesto još jedne novogodišnje odluke koje se ne pridržavate razmislite o tome da poradite na sebi i oslobodite se ružnih navika zbog kojih trpi vaša okolina.

Da li ste i vi od onih koji na početku svake godine čvrsto reše da prestanu da puše, da započnu dijetu ili da redovnije idu u teretanu? Nažalost, od te novogodišnje odluke odustanete već posle nedelju, dve dana?

Možda je vreme da umesto još jedne novogodišnje odluke koje se na kraju uopšte ne pridržavate razmislite o tome da poradite na sebi i oslobodite se ružnih navika zbog kojih najviše trpi vaša okolina.

Vreme je, dakle, da poradite na sopstvenom karakteru

(1) Ljubomora zaista kvari međuljudske odnose

Zato više ne budite ljubomorni na tuđ uspeh, već se potrudite da ga i sami ostvarite, bilo na profesionalnom ili ljubavnom planu.

(2) Izbegavanje problema nije rešenje

Naime, svaki problem, ma kakav on bio, na kraju ipak morate sami rešiti. Bilo da se radi o novcu, zdravlju ili ljubavi, što pre se uhvatite u koštac sa problemom koji vas muči, to ćete ga lakše rešiti.

(3) Ne budite grubi

Istina, život je često vrlo stresan, ali to nikako ne može biti vaš izgovor za preteranu grubost ako se nađete u neprijatnoj situaciji. Stoga budite prijatniji i ljubazniji u komunikaciji sa ljudima i ta ljubaznost će vam se ubrzo isplatiti.

(4) Ne ogovarajte

Ogovaranje je čist gubitak vremena koji može opako zatrovati međuljudske odnose. Umesto da trošite vreme na ogovaranje, pričajte o nečemu što može popraviti i poboljšati vaš i život ljudi oko vas.

Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesete svoje ime

Popularno

Vizni režim

Zanimljivo