Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Snažni prirodni antibiotici

Leto je pri kraju i bližimo se jeseni. Nastupa sezona prehlade i gripa. Da biste se zaštitili, ne treba da idete u apoteku. U kuhinji već možda imate sve što vam je potrebno.

1) Ljute papričice

Čili papričice, odnosno ljute paričice, važan su deo tradiconalnih kuhinja širom sveta, kao i tradicionanlih medicina i narodnih lekova. Ovo povrće može da ima jak i opor ukus, a može da se kombinuje sa različitim jelima, najčešće kao osušene ili u prahu.

Ove papričice imaju mnoštvo u kineskoj tradicionalnoj medicini, kao i u ajuverdi, ljute papričice smatraju se jakim analgetikom protiv bolova, a veruje se da ima i jako protivupalno dejstvo.

Doziranje: Pola kašičice dnevno kao dodak jelu.

2) Ulje origana

Ulje origana dobija se od lišća biljke origano. Njegova aroma se savršeno kombinuje sa mnogobrojnim jelima. Mnogobrojne studije potvrdile su da je ulja origana moćan borac protiv infekcija, prvenstveno zahvaljujući sastojku koji se zove karvakol. Mala doza ovog ulja ima neverovatna antibakterijska dejstva protiv čak 25 različitih vrsta bakterija.

Doziranje: Sipajte jednu do četiri kapi ovog ulja u šoljicu čaja. Trebalo bi da ponavljate ovo tri puta tokom dana.

3) Beli luk

Za beli luk se može reći da je kralj povrća. Zbog svoje specifične arome, sastavni je deo mnogobrojnih jela i salata. Pored mirisa koji budi apetit, ima i mnogo brojna lekovite dejstva. Beli luk je jak prirodni antibiotik. Za razliku od lekova koje kupujemo u apotekama, ovo povrće ne uništava bakterij, ali ima jako antibakterijsko dejstvo i uspešno se bori protiv gljivica i virusa. Upravo to ga čini idelanim lekom protiv prehlade i gripa.

Doziranje: Trebalo bi da pojedete dva do četiri čena belog luka dnevno da biste sprečili prehladu i grip.

Izvor: Blic žena

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *