Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Srbima zabranjen rad na brodovima?

Svetske kompanije zabranile građanima Srbije i još nekoliko zemalja rad na brodovima ”Royal Caribbean”. Otkaz su dobili i kandidati koji su prošli potrebne procedure i testove za primanja

Veliki broj mladih ljudi iz regiona odlazi “trbuhom za kruhom”, a često se odlučuju i na rad na svetskim kruzerima kako bi zaradili nešto novca ili uštedeli.

Međutim, sada omladina više neće imati tu mogućnost jer su svetske kompanije zabranile građanima Srbije i građanima još nekoliko zemalja rad na brodovima Royal Caribbean.

Kompanija “Royal Caribbean” donela je odluku da do daljeg neće primati radnike iz Srbije, BiH, Makedonije, Turske, Slovačke, Albanije, Italije, Kazahstana i Afrike, potvrđeno je za Klix.ba u agenciji “Employment Ponjer”, koja je zastupnik i “Royal Caribbean”-a za područje BiH.

“Radnici iz BiH koji su radili na kruzerima preko nas nisu prevaranti, niti su išli na bolovanje ili nešto slično. Te informacije su povučene iz nekakvih forumskih i naših tipičnih balkanskih naklapanja, da u svemu tražimo nekakav razlog za zaveru i protiv nas samih. Reč je o orijentaciji kompanije u jednoj vrhunskoj usluzi prema svojim gostima, a na osnovu istraživanja provedenih na svim svojim brodovima proteklih godina. Imaju neki razlog tamo da jedan određeni deo nacionalnosti koje rade na određenim pozicijama smanje ili povećaju i zato se to dogodilo”, rekao je za Klix.ba Siniša Golac, direktor predstavništva “Employment Ponjera” za balkansku regiju.

Golac je istakao kako “Employment Ponjer” agencija vrši istraživanje tržišta te je proveravao kvalitet svih kandidata koje su slali na brodove, tako da nezadovoljstvu nema mesta.

Otkaz su dobili i kandidati koji su prošli potrebne procedure i testove za primanja, te su samo čekali poziv kada treba da se ukrcaju na kruzere. U pismu-otkazu navode kako će kandidatima nadoknaditi sve troškove putovanja, vize i lekarskog uverenja.

“Sa žaljenjem vas informišemo da u ovom trenutku nećemo biti u mogućnosti da vam ponudimo poziciju na kruzerima “Royal Caribbean”. Razumemo da je ova odluka možda razočaravajuća i izvinjavamo se na neugodnosti koju smo prouzrokovali. Ova odluka je napravljena kao rezultat poslovnih potreba, nove strategije i mi se moramo prilagoditi. To nije nikakva negativna refleksija na vas lično, to je čista poslovna odluka”, piše u pismu “Royal Carribbeana Cruisese”-a.

Izvor: Novosti

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *