Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Šta možemo izlečiti mešavinom meda i cimeta

Sprečite opadanje kose

Ako patite od opadanja kose i ćelavosti, možete stavljati pastu od toplog maslinovog ulja, jedne velike kašike meda i jedne kafene kašike cimeta. Pre odlaska u krevet nanesite pastu i držite je oko 15 minuta, zatim isperite. Zvanično funkcioniše i ako stoji samo 5 minuta.

Zubobolja

Napravimo pastu od 5 malih kašikica meda i jedne male kašikice cimeta. Stavimo na zub koji boli. Možemo stavljati tri puta dnevno dok ne prestane bol.

Holesterol

Dve šolje čaja pomešajte sa dve velike kašike meda i tri kafene kašike cimeta.  U roku od 2 sata ovakav napitak smanjuje holesterol za 10%. Sve dok vam se holesterol ne smanji na normalne granice uzimajte ovaj napitak 3 puta dnevno.

Neplodnost

Hiljadama godina Ajurvedic medicina (Ayurveda je umetnost dugovečnog, ispunjenog života u harmoniji tela, duha i duše, a time čoveku omogućava zdravlje i najveći kvalitet življenja, što je i trend 21. veka ) koristi med da poveća plodnost kod muškarca. Kažu da ako muškarac uzima samo po jednu kašiku meda pre spavanja biće izlečen. U zemljama na Dalekom Istoku i Japanu žena koja ne može da zatrudni uzimala je malo cimeta koji je stavljala u pola kafene kašikice sa medom i time mazala desni više puta dnevno, tako da mešavina polako, preko pljuvačke, ulazi u organizam.

Bolesti srca

Napraviti pastu od meda i cimeta u prahu. Pastu namazati na hleb i tako jesti. Ova mešavina smanjuje holesterol u arterijama i tako smanjuje rizik od srčanih napada. Ovu pastu treba da koriste i oni koji su imali srčani napad, jer će ova mešavina sprečiti sledeći. Redovno uzimanje ove mešavine oslobađa tegoba kao što su nedostatak daha i jača srčani mišić. U Americi i Kanadi mnogi domovi za stare praktikuju davanje ove paste svojim štićenicima i primetili su da se delimično vraća fleksibilnost arterija i vena.

Imuni sistem

Da bi imuni sistem bio jači i štitio vaše telo od bakterija i virusa uzimajte svaki dan med i cimet. Naučnici su pronašli da med ima različite vitamine i gvožđe u velikim količinama.

Problemi sa varenjem

Uzeti veliku kašiku meda i po medu posuti cimet. Pre jela uzeti po dve kašike. Oslobađa kiseline u želudcu, pomaže varenje i posle najtežih obroka.

Rak

Istraživanja u Japanu i Australiji su objavila da već uznapredovan rak stomaka i rak kostiju može biti izlečen. Pacijenti koji su bolovali od ove bolesti uzimali su jednu veliku kašiku meda i jednu kafenu kašikicu cimeta tri puta dnevno mesec dana.

Iscrpljenost

Stariji pacijenti koji uzimaju med i cimet u jednakim delovima su puno živahniji i pozorniji. Dr.Milton koji je radio istraživanje kaže da pola velike kašike meda u čaši vode i malo cimeta uzimati svakog dana posle pranja zuba i popodne oko 15,00 časova kada vitalnost tela počinje da opada, daje snagu telu u roku od nedelju dana.

Infekcije mokraćnog balona

Uzeti dve velike kašike cimeta i jednu malu kašiku meda u čaši mlake vode i popiti. Ovaj napitak ubija bakterije u mokraćnom balonu.

Prehlada

Oni koji boluju od čestih prehlada treba da uzmu jednu veliku kašiku meda sa ¼ kašike cimeta 3 dana. Ovo će izlečiti mnoge hronične prehlade i očistiti sinuse.

Nadutost stomaka i gasovi

Prema studijama u Indiji i Japanu objavljeno je da ako se uzima med i cimet leči nadutost i gasove.

Stomačne tegobe

Uzimati med i cimet za stomačne tegobe. Takođe pomaže za potpuno izlečenje čira na želudcu.

Grip

Naučnici u Španiji su dokazali da med sadrži prirodne sastojke koji ubijaju virus gripa.

Zadah

Stanovnici Južne Amerike ujutru prvo isperu usta sa čašom vode u kojoj su razmutili jednu malu kašiku meda i cimeta. Tako njihov dah ostaje svež čitavog dana.

Kožne infekcije

Od jednakih delova meda i cimeta napraviti pastu i time mazati zaražena mesta na koži. Leči ekcem, i druge infekcije kože.

Bubuljice

Napraviti pastu od tri velike kašike meda i jedne male kašike cimeta.
Staviti na bubuljice pre spavanja i ostaviti preko noć. Isprati mlakom vodom ujutru.
Ako se ovo radi svakodnevno za dve nedelje će bubuljice nestati.

Artritis

Uzeti jedan deo meda i dva dela mlake vode, tome dodati malu kašiku cimeta u prahu, napraviti pastu i masirati obolele delove tela. Uočeno je da se bol smanjuje za minut dva. Pacijenti koji boluju od artritisa mogu takođe ujutru i uveče popiti šolju vruće vode sa dve velike kašike meda i jednom malom kašikom cimeta u prahu.
Ako se uzima redovno čak i hronični artritis se može izlečiti. U naučnom istraživanju koje je urađeno na Kopenhagen Univerzitetu utvrđeno je da 36.5 % pacijenata koji su tretirani mešavinom od jedne velike kašike meda i pola male kašike cimeta pre doručka, u roku od jedne nedelje su bili potpuno oslobođeni bola, a u roku od mesec dana skoro svi pacijenti su izjavili da više nemaju bolova i ponovo su postali pokretni.

Dugovečnost

Ako se redovno uzima napitak od vode zaslađene medom i sa malo cimeta doprinosi dugovečnosti. U posudu pomešati 4 kašike meda i 1 kašiku cimeta sa 3 čaše vode.
Ostaviti da provri i piti 1/4 čaše 3-4 puta dnevno. Ovaj napitak održava kožu svežom i mekanom do u kasne godine.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *