Thursday, November 30, 2023
AlternativaŠta možemo izlečiti mešavinom meda i cimeta

Šta možemo izlečiti mešavinom meda i cimeta

Sprečite opadanje kose

Ako patite od opadanja kose i ćelavosti, možete stavljati pastu od toplog maslinovog ulja, jedne velike kašike meda i jedne kafene kašike cimeta. Pre odlaska u krevet nanesite pastu i držite je oko 15 minuta, zatim isperite. Zvanično funkcioniše i ako stoji samo 5 minuta.

Zubobolja

Napravimo pastu od 5 malih kašikica meda i jedne male kašikice cimeta. Stavimo na zub koji boli. Možemo stavljati tri puta dnevno dok ne prestane bol.

Holesterol

Dve šolje čaja pomešajte sa dve velike kašike meda i tri kafene kašike cimeta.  U roku od 2 sata ovakav napitak smanjuje holesterol za 10%. Sve dok vam se holesterol ne smanji na normalne granice uzimajte ovaj napitak 3 puta dnevno.

Neplodnost

Hiljadama godina Ajurvedic medicina (Ayurveda je umetnost dugovečnog, ispunjenog života u harmoniji tela, duha i duše, a time čoveku omogućava zdravlje i najveći kvalitet življenja, što je i trend 21. veka ) koristi med da poveća plodnost kod muškarca. Kažu da ako muškarac uzima samo po jednu kašiku meda pre spavanja biće izlečen. U zemljama na Dalekom Istoku i Japanu žena koja ne može da zatrudni uzimala je malo cimeta koji je stavljala u pola kafene kašikice sa medom i time mazala desni više puta dnevno, tako da mešavina polako, preko pljuvačke, ulazi u organizam.

Bolesti srca

Napraviti pastu od meda i cimeta u prahu. Pastu namazati na hleb i tako jesti. Ova mešavina smanjuje holesterol u arterijama i tako smanjuje rizik od srčanih napada. Ovu pastu treba da koriste i oni koji su imali srčani napad, jer će ova mešavina sprečiti sledeći. Redovno uzimanje ove mešavine oslobađa tegoba kao što su nedostatak daha i jača srčani mišić. U Americi i Kanadi mnogi domovi za stare praktikuju davanje ove paste svojim štićenicima i primetili su da se delimično vraća fleksibilnost arterija i vena.

Imuni sistem

Da bi imuni sistem bio jači i štitio vaše telo od bakterija i virusa uzimajte svaki dan med i cimet. Naučnici su pronašli da med ima različite vitamine i gvožđe u velikim količinama.

Problemi sa varenjem

Uzeti veliku kašiku meda i po medu posuti cimet. Pre jela uzeti po dve kašike. Oslobađa kiseline u želudcu, pomaže varenje i posle najtežih obroka.

Rak

Istraživanja u Japanu i Australiji su objavila da već uznapredovan rak stomaka i rak kostiju može biti izlečen. Pacijenti koji su bolovali od ove bolesti uzimali su jednu veliku kašiku meda i jednu kafenu kašikicu cimeta tri puta dnevno mesec dana.

Iscrpljenost

Stariji pacijenti koji uzimaju med i cimet u jednakim delovima su puno živahniji i pozorniji. Dr.Milton koji je radio istraživanje kaže da pola velike kašike meda u čaši vode i malo cimeta uzimati svakog dana posle pranja zuba i popodne oko 15,00 časova kada vitalnost tela počinje da opada, daje snagu telu u roku od nedelju dana.

Infekcije mokraćnog balona

Uzeti dve velike kašike cimeta i jednu malu kašiku meda u čaši mlake vode i popiti. Ovaj napitak ubija bakterije u mokraćnom balonu.

Prehlada

Oni koji boluju od čestih prehlada treba da uzmu jednu veliku kašiku meda sa ¼ kašike cimeta 3 dana. Ovo će izlečiti mnoge hronične prehlade i očistiti sinuse.

Nadutost stomaka i gasovi

Prema studijama u Indiji i Japanu objavljeno je da ako se uzima med i cimet leči nadutost i gasove.

Stomačne tegobe

Uzimati med i cimet za stomačne tegobe. Takođe pomaže za potpuno izlečenje čira na želudcu.

Grip

Naučnici u Španiji su dokazali da med sadrži prirodne sastojke koji ubijaju virus gripa.

Zadah

Stanovnici Južne Amerike ujutru prvo isperu usta sa čašom vode u kojoj su razmutili jednu malu kašiku meda i cimeta. Tako njihov dah ostaje svež čitavog dana.

Kožne infekcije

Od jednakih delova meda i cimeta napraviti pastu i time mazati zaražena mesta na koži. Leči ekcem, i druge infekcije kože.

Bubuljice

Napraviti pastu od tri velike kašike meda i jedne male kašike cimeta.
Staviti na bubuljice pre spavanja i ostaviti preko noć. Isprati mlakom vodom ujutru.
Ako se ovo radi svakodnevno za dve nedelje će bubuljice nestati.

Artritis

Uzeti jedan deo meda i dva dela mlake vode, tome dodati malu kašiku cimeta u prahu, napraviti pastu i masirati obolele delove tela. Uočeno je da se bol smanjuje za minut dva. Pacijenti koji boluju od artritisa mogu takođe ujutru i uveče popiti šolju vruće vode sa dve velike kašike meda i jednom malom kašikom cimeta u prahu.
Ako se uzima redovno čak i hronični artritis se može izlečiti. U naučnom istraživanju koje je urađeno na Kopenhagen Univerzitetu utvrđeno je da 36.5 % pacijenata koji su tretirani mešavinom od jedne velike kašike meda i pola male kašike cimeta pre doručka, u roku od jedne nedelje su bili potpuno oslobođeni bola, a u roku od mesec dana skoro svi pacijenti su izjavili da više nemaju bolova i ponovo su postali pokretni.

Dugovečnost

Ako se redovno uzima napitak od vode zaslađene medom i sa malo cimeta doprinosi dugovečnosti. U posudu pomešati 4 kašike meda i 1 kašiku cimeta sa 3 čaše vode.
Ostaviti da provri i piti 1/4 čaše 3-4 puta dnevno. Ovaj napitak održava kožu svežom i mekanom do u kasne godine.

Više od TRAVEL VISA STAY

Lista najmoćnijih država sveta: Ko je i zašto na samom vrhu?

SAD, Kina i Rusija ostale su najmoćnije zemlje sveta...

Mađarska policija unosi promene na prelazu Reske, putnici će se deliti prema državljanstvu

Radi ubrzanja prelaska mađarske granice, na najvećem graničnom prelazu...

Avio kompanija počinje da meri težinu putnika pre ulaska u avion

Od više od 10.000 putnika koji će leteti Er...

Koliko zarađuju piloti u Srbiji i inostranstvu?

U proseku 60.000 ljudi svakog meseca traži informacije o...

Dijeta slavnih glumica za ravan stomak

Vitke figure slavnih dama uvek privlače pažnju na crvenim...

Srbija dobija još jedan putnički aerodrom

Grad Kikinda stavio je na javni uvid plan detaljne...

Novak: “I didn’t celebrate the way I wanted”

After posing for photojournalists, Serbian tennis player Novak Djokovic...

Šta možete da dobijete besplatno ako letite ekonomskom klasom

Nekoliko stjuardesa i stjuarda otkrilo je šta sve možete...