Šta možete da dobijete besplatno ako letite ekonomskom klasom

Nekoliko stjuardesa i stjuarda otkrilo je šta sve možete zatražiti na letu kada letite ekonomskom klasom – i dobiti besplatno.

Naravno, više toga dostupno je na prekokeanskim letovima u odnosu kontinentalne. Ali i kad letite ekonomskom klasom, možete dobiti više od onoga čime vas ponude, samo morate pitati.

Kompleti za udobnost

Na dugim letovima svim će putnicima biti podeljene kozmetičke torbice s putnim papučama, maskom za spavanje, četkicom za zube, čepićima za uši. U tim kompletima nećete naći luksuzne kreme za ruke i druge artikle koji će biti podeljeni putnicima prve klase, ali i ovi će vam dobro doći na dugom letu, piše Pun kufer.

Flaširana voda

Na svakom letu uvek možete zatražiti i dobiti besplatno čašu vode, a vrlo verovatno možete dobiti i čitavu bocu vode. Hoćete li je dobiti na kraju uvek zavisi od zaliha na letu, ali nema razloga da ne pitate.

Ćebe i jastuci

Ćebe takođe možete uvek zatražiti kada letite avionom, bez obzira na dužinu leta. Temperatura u avionu zna biti vrlo niska, zato su ćebad uvek spremne ako je hladno, samo morate pitati. Ako letite noćnim letom, možete tražiti i jastuk.

Pribor za prvu pomoć

Svi komercijalni avioni moraju biti opremljeni setovima prve pomoći koji sadrže osnovno – zavoje, gaze, antiseptičke maramice i sredstva za ispiranje rana. Ako vam se dogodi nezgoda na letu, samo obavestite stjuardesu i ona će vam doneti.

Lekovi

Možete zatražiti i lekove za razna stanje, od bolova i temperature do proliva. Naravno, priručna apoteka u avionu neće sadržati retke lekove i one koji se izdaju na recept, ali slobodno možete zatražiti stjuardesi tabletu protiv glavobolje koja vas muči otkad ste poleteli, ne morate trpeti do sletanja.

Slušalice

Ako letite ekonomskom klasom, i slušalice će joj odgovarati kvalitetom. Neće biti one koje izoluju buku kao u poslovnoj klasi, ali dobro će vam doći pogotovo ako su vaše privatne slušalice nekompatibilne s uređajima u avionu koji će vas zabavljati tokom leta.

Knjige ili bojanke za decu

Neke kompanije imaju knjige za decu koje će ih zabavljati tokom leta. Za ovo nema pravila, pa je najbolje da pitate – ne možete ništa izgubiti, a možete uživati u puno mirnijem letu ako vašeg mališana uspava nova priča ili pak uživati u filmu dok je on zabavljen bojenjem.

Dodatne grickalice ili još jedno piće

Na kratkim letovima se obično ne služi čitav obrok, nego samo grickalice. Ali ako ste još gladni ili ako su vam one taman otvorile apetit, pitajte stjuardese možete li dobiti još jedan paket. Ne znači da možete, ovo će se takođe razlikovati od kompanije do kompanije, ali ko pita, možda dobije repete.

Pića koja dobijate na letu – a da ih ne tražite – obično su besplatna, pa kad tražite nešto ekstra, proverite za svaki slučaj plaća li se, da ne bi bilo iznenađenja kad ste već posluženi.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesete svoje ime

More like this

Štrajk

Štrajk zaposlenih na aerodromima u Nemačkoj, otkazano više od...

Kako je najavljeno, letovi se otkazuju i na aerodromu Berlin-Brandenburg. I drugi nemački aerodromi najavili su otkazivanja...
U Norveškoj

Kako se preseliti u Norvešku

Norveška je, zajedno sa ostatkom nordijskog regiona, hvaljena kao jedno od najsrećnijih mesta za život na svetu,...
Da stanu na vagu

Avio kompanija počinje da meri težinu putnika pre ulaska...

Od više od 10.000 putnika koji će leteti Er Nju Zelandom tokom juna biće zatraženo da stanu...