Sunday, April 14, 2024
NaslovnaIshranaŠta se događa kada se odreknete piva?

Šta se događa kada se odreknete piva?

Efekti koje prestanak konzumiranja piva ima na telo mogli bi mnogima da se svide.

Izbacivanje piva iz ishrane može da ima velike zdravstvene benefite na organizam i to čak i ako niste strastveni pivopija koji pivo pije svakodnevno. Evo šta će sve događa u telu kada se odreknemo piva.

Ravniji stomak

Redovno ispijanje piva može rezultirati debljanjem i pivskim stomakom. Dobre vesti su što je to lako poništiti, samo prestanite da pijete pivo.

Kada se odreknete piva smanjujete broj kalorija koje unosite u organizam. Izbacivanjem piva možete i izbeći prejedanja s obzirom na to da alkohol otvara apetit. Uz to, sprečićete i nadutost koja se javlja zbog ugljenih hidrata u pivu.

Pivo, kao i svaki drugi alkohol, može podstakne upalu i poremeti ravnotežu mikroba u digestivnom traktu. To izaziva iritaciju koja pak, izaziva nadutost.

Poboljšana funkcija jetre

Jetra je šokantno otporan organ, ali to ne znači da biste trebali da je forsirate do krajnjih granica. Konzumiranje alkohola oštećuje jetru, ali kada prestanete da ga pijete, ona se regeneriše i može se posvetiti svojim drugim zadacima – poput razgradnje toksina i metabolizovanja masti.

Mršavljenje

S alkoholom dolaze i prazne kalorije, od njih niste siti, ali one se i dalje “lepe” na vas. Stoga, ima smisla izbaciti alkohol kako biste izbegli debljanje.

Mirniji san

Sve vrste alkohola mogu prouzrokovati probleme sa spavanjem. Što bliže spavanju pijete alkohol to je veća verovatnoća da se nećete dobro naspavati. Samo dva alkoholna pića dnevno dovoljna su da poremete san u sledeća 24 sata.

Bistrije razmišljanje

Odricanje od piva može sprečiti mikrotoksine i teške metale, koji ponekad tokom proizvodnje mogu zalutati u pivo, da vam poremete moždane funkcije. Iako ovih elemenata nema puno i ne nalaze se u svakom pivu, postoje ljudi koji su izuzetno osetljivi na njih. Unos tih elemenata može prouzrokovati glavobolju i gubitak pamćenja, piše n1.

Simon
Simonhttps://www.travelvisastay.com/
WEB and SEO master. SEO optimizacija sajta. SEO optimizacija slika-fotografija. Izrada web sajta, SMF foruma, CMS: Wordpress i Drupal.
Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesete svoje ime

Popularno

Vizni režim

Zanimljivo