Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Šta vam svaki dan pomaže u gubljenju kilograma?

Mnogo je važno piti dovoljno vode. Odlična je za vašu kožu, mišiće, varenje, detoksikaciju, prevenciju raka

Ali vam može pomoći i da se oporavite posle teškog treninga. A evo za šta je još dobra: pomaže vam da se rešite viška kilograma!

Istraživači sa Univerziteta u Birmingemu objavili su rezultate studije koja je uključivala 84 odrasle gojazne osobe, a potvrđeno je da samo 500ml vode 30 minuta pre obroka pomaže ispitanicima da izgube čak 5 kilograma više od onih koji nisu pili vodu.

Ova studija počela je savetovalištem za one sa problemima sa kilažom, gde je svima preporučeno da poprave ishranu i povećaju fizičke aktivanosti.

41 ispitaniku rečeno je da unose prekomerne količine vode, dok je ostalih 43 trebalo da zamisli da su siti pre nego što počnu da jedu. Posle 12 nedelja, oni kojima je rečeno da piju dosta vode, u proseku, izgubili su 1,8 kg više od druge grupe.

I to nije sve

Oni koji su pili dosta vode pre svakog obroka izgubili su 4,3 kg za 12 nedelja, dok su oni iz druge grupe izgubili samo 0,8 kg. Jedino piće dozvoljeno tokom studije bila je voda sa česme, a gazirana voda, sokovi ili sportska pića bila su strogo zabranjena.

– Lepota ovakvih otkrića je u jednostavnosti. Samo piti vodu, tri puta na dan, pre glavnih obroka može pomoći u redukovanju težine.

Izgubiti nekoliko dodatnih kilograma tokom godine može biti značajno za nekoga, i predstavljati lak način gubitka kilograma.

Ovo je jednostavna poruka koja ima potencijal da napravi veliki doprinos javnom zdravlju – rekla je doktorka koja je vodila ova istraživanja.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *