Sunday, April 14, 2024
NaslovnaInformacijaTajland - Bezbednosni rizici, zdravstvena situacija, transport i druge korisne informacije

Tajland – Bezbednosni rizici, zdravstvena situacija, transport i druge korisne informacije

Informacije o Tajlandu

ULAZAK I IZLAZAK IZ ZEMLJE

Za vize i informacije potrebno je obratiti se Konzulatu Kraljevine Tajlanda u Beogradu broj telefona: +381 11 4037 819. Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti za 6 meseci duži od perioda na koji se traži viza, odnosno 18 meseci u cilju regulisanja boravka.

Pri ulasku treba prijaviti carini iznos veći od 20.000 USD.

TRANSPORT

U Tajlandu su najveći aerodromi u Bangkoku i Puketu.

BEZBEDNOST

Bezbednosna situacija na Tajlandu je stabilna. Periodično su zabeleženi manji teroristički napadi, zbog čega je povećano prisustvo vojske. Bezbednosne snage imaju dodatna ovlašćenja, te su moguća ograničenja kretanja u određenim zonama, kao i pretresi zbog potrage za oružjem. U južnom delu zemlje, u provincijama ili delovima provincija Patana, Jala, Narativat i Songla, kao i u delovima pograničnih područja sa Kambodzom i dalje je na snazi vanredno stanje.

Državljanima Srbije, koji borave ili nameravaju da putuju na Tajland, savetuje se da budu oprezni i izbegavaju boravak u oblastima gde je na snazi vanredno stanje. Preporučuje se čuvanje ličnih dokumenata i novca zbog rizika od pljačke i džeparenja. Ukoliko budete opljačkani potrebno je kontaktirati policiju na broj 191.

Svi zainteresovani građani Srbije mogu se obratiti za informacije i Ambasadi Republike Srbije u Džakarti, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Tajland.

U Tajlandu je 01. aprila 2015. godine ukinuto vanredno stanje, osim u provincijama ili delovima provincija Patana, Jala, Narativat i Songla na jugu zemlje, kao i u delovima pograničnih područja sa Kambodzom. Na snazi je i dalje mera zabrane masovnih okupljanja.

Situacija u Tajlandu je generalno stabilna i mirna. Građanima, ukoliko su u poseti Tajlandu, savetuje se da budu oprezni i izbegavaju boravak u oblastima gde je vanredno stanje i dalje na snazi, kao i da izbegavaju prisustvo i kretanje u blizini masovnih okupljanja, a naročito ukoliko su političkog karaktera.

ZDRAVSTVENA SITUACIJA

Zbog tropske klime raširene su infektivne bolesti, posebno u unutrašnjosti zemlje. Hranu treba konzumirati samo na proverenim mestima.

Bumrungrad International Hospital u Bangkoku: tel. +662 667 1000,
Phuket International Hospital: +6676249-400.

NOVAC

Nacionalna valuta je bat i otprilike je 1 evro= 39,34 bata. Cene hotela saznajte preko sajta Booking.

OSTALO

Turistički informativni centar Tajlanda na ovom sajtu.

Srbija-Tajland
Srbija-Tajland udaljenost
Simon
Simonhttps://www.travelvisastay.com/
WEB and SEO master. SEO optimizacija sajta. SEO optimizacija slika-fotografija. Izrada web sajta, SMF foruma, CMS: Wordpress i Drupal.
Povezani članci

POSTAVI ODGOVOR

Unesite svoj komentar!
Unesete svoje ime

Popularno

Vizni režim

Zanimljivo