Thursday, November 30, 2023
EstetikaTrikovi za podmlađivanje

Trikovi za podmlađivanje

Knjiga poznatog modnog pisca Eme Bekster-Rajt, otkriva jednostavne trikove za smanjivanje tragova starenja kože i tela. Avionom sajt vam prenosi neke od odlomaka.

KOŽA NEGA

Pažljivo birajte jastuk, a spavanje na stomaku odražava se na konture lica, pritisak usporava cirkulaciju, gužva kožu i s vremenom kolagen se raspada što dovodi do neestetskih linija i borića. Zbog toga osigurajte da su svila, saten ili mekani pamuk materijali na koje ležete. Vreme tuširanja maksimalno skratite, a kombinujte vruć i hladan tuš za poboljšanje cirkulacije i tonusa kože. Koristite blage preprate za tuširanje i čišćenje lica kako bi sprečili isušivanje kože. Kožu tretirajte kremama odmah nakon tuširanja, dok je vlažna, a pore otvorene. Bore između obrva smanjite blagim štipanjem, a ako želite glatke i sjajne usne, odaberite sjaj na bazi meda.

KOSA PRANJE

Kosa će biti sjajnija ako završno ispiranje obavite vodom. Time se zatvaraju vrhovi, svetio se bolje e i blistate kao na reklami! u krevetu obavezno raspustite kosu jer spavanje s vezanim repom oštećuje i kida vlasi. Kosu hranite i to ne samo maskama, već iznutra. Birajte hranu koja podstiče proizvodnju melanina, pigmenta zaduženog i za boju kose. Dnevne doze bakra nađite u rakovima, ostrigama, semenkama suncokreta i lešnicima. Ako već ne želite sedu kosu, trudite se da je ne farbate u prirodnu nijansu, nego u nešto svetiliju.

ŠMINKA ULEPŠAVANJE

Za prirodni, dnevni izgled šminkajte se uz dnevno svetio. Namestite ogledalo uz prozor kako biste što uverljivije prilagodili podlogu trenutnoj svetlosti. Za upadljive trepavice nije dovoljna samo maksara, koristite i uvijač. Kad ste gotovi sa šminkanjem očiju, na sredinu kapaka, tik uz trepavice nanesite neutralnu senku koje će „otvoriti” oko.

TELO VEŽBANJE

Ako ste već osuđeni na beskrajno sedenje, odvojite nekoliko trenutaka za naizmenično stezanje i opuštanje mišića u razmacima od 20 sekundi. Ponovite to četiri puta na dan i videćete razliku. Alternativa je, radite što je više moguće stojeći i u pokretu. Ako vam to ne predstavlja problem, koristite male tegove na rukama i nogama.

Više od TRAVEL VISA STAY

Lista najmoćnijih država sveta: Ko je i zašto na samom vrhu?

SAD, Kina i Rusija ostale su najmoćnije zemlje sveta...

Mađarska policija unosi promene na prelazu Reske, putnici će se deliti prema državljanstvu

Radi ubrzanja prelaska mađarske granice, na najvećem graničnom prelazu...

Avio kompanija počinje da meri težinu putnika pre ulaska u avion

Od više od 10.000 putnika koji će leteti Er...

Koliko zarađuju piloti u Srbiji i inostranstvu?

U proseku 60.000 ljudi svakog meseca traži informacije o...

Dijeta slavnih glumica za ravan stomak

Vitke figure slavnih dama uvek privlače pažnju na crvenim...

Srbija dobija još jedan putnički aerodrom

Grad Kikinda stavio je na javni uvid plan detaljne...

Novak: “I didn’t celebrate the way I wanted”

After posing for photojournalists, Serbian tennis player Novak Djokovic...

Šta možete da dobijete besplatno ako letite ekonomskom klasom

Nekoliko stjuardesa i stjuarda otkrilo je šta sve možete...