Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Ujedinjeni Arapski Emirati – vizni režim

Da li je potrebna viza državljanima Ujedinjenih Arapskih Emirata za ulaz u Srbiju:

Obični pasoši: Viza nije potrebna za posetu do 90 dana u periodu od 6 meseci.
Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna za posetu do 90 dana u periodu od 6 meseci.
Maksimalan boravak: 90 dana


Da li je potrebna viza državljanima Srbije za ulaz u Ujedinjene Arapske Emirate:

Obični pasoši: Viza nije potrebna
Diplomatski i službeni pasoši: Viza nije potrebna.
Maksimalan boravak: 90 dana
Napomena: Za nosioca putnog lista u tranzitu neophodna je viza.


kada putujete u Ujedinjene Arapske Emirate:

Ulazak i izlazak iz zemlje:

Od 27.11.2017. godine strani državljani kojima je potrebna viza za ulazak u Ujedinjene Arapske Emirate mogu podneti zahtev za vizu za UAE na Terminalu 3 Abu Dabi međunarodnog aerodroma. Tranzitna viza važi 96 časova (4 dana) a procedura za izdavanje traje u proseku od 15 do 30 minuta. Cena je 300 dirhama (oko 75 evra). Namenjena je putnicima koji između dva leta na međunarodnom aerodromu u Abu Dabiju imaju pauzu dužu od 4 časa.

Putnicima je omogućeno da svoju tranzitnu vizu zamene za turističku vizu na aerodromu ukoliko planiraju da u UAE ostanu duže od 96 časova. Navedena novina je deo inicijative “Život u Abu Dabiju” koja ima za cilj da privuče što veći broj stranih turista u Abu Dabi.

Konzularno odeljenje Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu.

Za više detalja o potrebnim dokumentima i postupku predaje zahteva za vizu obaveštenje se može naći na sajtu Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu.

Rok važenja pasoša radi turističkog putovanja mora biti najmanje 6 meseci.


Prilikom unošenja i iznošenja novca potrebno je nadležnim carinskim organima prijaviti sume veće od 100.000 dirhama. Moguće je uneti cigarete u vrednosti od 2.000 dirhama ili maksimalno 400 komada cigareta. Dozvoljen je unos cigara do iznosa od 3.000 dirhama. Mogu se uneti i pokloni, uključujući i parfeme, do iznosa od 3.000 dirhama.

Materijali (štampane stvari, CD ili video filmovi), koji vređaju islamsku veru ili predstavljaju versku propagandu se oduzimaju. Isto se odnosi i na piratske video i audio materijale, kao i nelegalne računarske softvere, koji se oduzimaju. Tehnička roba se može unositi uz prethodnu prijavu carinskim organima.

Nije dozvoljeno unošenje svih vrsta droga, odnosno narkotika, kao i oružja i municije. Oštro se, kao krivično delo, kažnjava i korišćenje droga i opijata, čak i ukoliko su konzumirani pre ulaska u UAE.


Ukoliko posedujete turističku viza Ujedinjenih Arapskih Emirata, možete iznajmiti vozilo od Rent-A-Car agencija, zašta je dovoljna međunarodna vozačka dozvola izdata u Srbiji.

Državljani Srbije koji imaju regulisan privremeni ili stalni boravak u Ujedinjene Arapske Emirate, mogu da izvrše zamenu srpske vozačke dozvole za vozačku dozvolu Ujedinjenih Arapskih Emirata, bez obaveze polaganja vozačkog ispita. Sankcionišu se sve vrste saobraćajnih prekršaja kao i u drugim zemljama.

Karticama naših banaka: Visa Electron i Master Card se mogu kupovati robe i plaćati usluge, kao i podizati gotovina iz automata. U svim slučajevima se zaračunava procenat za naknadu troškova.

Poželjno je da osobe ženskog pola ne izlaze u šorcevima i majicama bez rukava. Alkohol se može konzumirati samo na mestu gde je obezbeđena dozvola za njegovo točenje.

Srbija-Ujedinjeni arapski emirati
Srbija-Ujedinjeni arapski emirati udaljenost

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *