Thursday, November 30, 2023
EstetikaVežbe za podmlađivanje lica

Vežbe za podmlađivanje lica

Zatezanjem mišića oko očiju, brade, obraza odložićete stvaranje bora

Ukoliko želite da odložite opuštanje mišića lica, počnite na vreme da im posvećujete neophodnu pažnju. Redovnim vežbanjem može za kratko vreme da se postigne efekat učvršćivanja, podizanja i podmlađivanja. Aktivnost koju mnogi nazivaju i “joga za lice” popraviće tonus i ojačaće mišiće ove regije.

Na licu se nalazi 57 mišića, a gravitacija počinje da deluje na njih već oko petnaeste godine. Zato stručnjaci smatraju da ne treba preterano odlagati prvi trening.

Za vežbanje treba izdvojiti 15 do 20 minuta. Prve tri nedelje radite ih svakodnevno, a zatim u naredna dva meseca preporučuje se da se rade pet puta nedeljno. Nakon toga osobe mlađe od 40 godina trebalo bi da ih rade dva do tri puta nedeljno, a stariji od 40 godina tri do pet puta nedeljno.

Promene ćete primetiti za četiri do šest nedelja od početka vežbanja, a da biste efekte mogli što bolje da izmerite, slikajte se pre početka treniranja i na kraju prvog meseca.

Joga za lice smanjuje napetost koja se najpre odražava u mišićima lica i izaziva bore. Iako je proces starenja neizbežan, vežbe za lice mogu da sačuvaju svež ten i lepo lice. Stručnjaci preporučuju ovu aktivnost kao jednostavan i bezbolan način održavanja mladolikog izgleda.

Pre početka treninga čvrsto protrljajte dlanove da se zagreju. Stavite ih preko zatvorenih očiju. Istog trenutka opustiće se mišići oko očiju.

Stanite ispred ogledala da biste mogli da kontrolišete da li vežbe radite pravilno.

Usne prema nosu

Nagnite glavu unazad koliko možete. Donju usnu prebacite preko gornje kao da njome želite da dodirnete nos. Zadržite nekoliko sekundi i potom opustite.

“Ispeglajte” podbradak

Pogled preko ramena Pogledajte prema gore istežući vrat. Iz tog položaja okrenite glavu i pogledate preko jednog, pa preko drugog ramena. Vratite pogled prema plafonu i spustite glavu.

› Izgovarajte dugo slovo O. Pritom uvucite usne preko zuba, a zatim se nasmejte. Ova vežba briše “smejalice”.

› Udahnite kroz usta, stisnite zube i usne rastegnite u osmeh. Izdahnite kroz usta. Ponovite dva puta u trajanju od tri sekunde.

› Nasmešite se, kao da želite da napravite grimasu. Donju usnu uvucite preko donjih zuba i držite 20 do 30 sekundi. Ova vežba zateže podbradak.

› Udahnite duboko kroz nos i zadržite dah dve-tri sekunde. Naduvajte obraze i nakon dve sekunde izdahnite kroz usta isprekidano i snažno.

› Naduvajte vazduh u obraze, kao balon. Sa srednja tri prsta jedne ruke pritisnite usne, a drugom rukom vazduh iz jednog obraza potisnite u drugi. Držite 30 sekundi, a onda ponovite na drugom obrazu. Ponovite tri puta sa svake strane. Vežba ispravlja bore oko usana.

› Nasmejte se i pritisnite jagodice prstiju u nabore između usnica i nosa. Aktivirajte mišiće, a jagodicama pritisnite kako biste pružili otpor. Ponovite 20 puta.

› Nasmešite se napućenih usana. Zadržavajući osmeh, uvlačite obraze u udubine lica. Ova vežba pomaže da obrazi i područje oko usana ostanu zategnuti.

› Jagodicama kažiprsta lagano pritisnite područje u visini donjih trepavica. Prstima lagano povlačite kožu prema spolja. Ostanite u ovom položaju 30 sekundi.

› Da biste smanjili bore na čelu, raširite oči što više možete i nekoliko sekundi se zagledajte u tačku ispred sebe. Zatim kružnim pokretima masirajte čelo.

› Udahnite kroz nos, stisnite mišiće lica, pa uz izdah isplazite jezik i pogledajte prema gore. Ponovite tri puta.

Više od TRAVEL VISA STAY

Lista najmoćnijih država sveta: Ko je i zašto na samom vrhu?

SAD, Kina i Rusija ostale su najmoćnije zemlje sveta...

Mađarska policija unosi promene na prelazu Reske, putnici će se deliti prema državljanstvu

Radi ubrzanja prelaska mađarske granice, na najvećem graničnom prelazu...

Avio kompanija počinje da meri težinu putnika pre ulaska u avion

Od više od 10.000 putnika koji će leteti Er...

Koliko zarađuju piloti u Srbiji i inostranstvu?

U proseku 60.000 ljudi svakog meseca traži informacije o...

Dijeta slavnih glumica za ravan stomak

Vitke figure slavnih dama uvek privlače pažnju na crvenim...

Srbija dobija još jedan putnički aerodrom

Grad Kikinda stavio je na javni uvid plan detaljne...

Novak: “I didn’t celebrate the way I wanted”

After posing for photojournalists, Serbian tennis player Novak Djokovic...

Šta možete da dobijete besplatno ako letite ekonomskom klasom

Nekoliko stjuardesa i stjuarda otkrilo je šta sve možete...