Domain for sale!Domain for sale! Domen se prodaje!

Више од 1.000 Бугара долази на сајам “пиротске вијагре”

Пиротска пеглана кобасица је због својих, како се често истиче, афродизијачких својстава позната и као “пиротска вијагра”

Више од 1.000 бугарских туриста купило је улазнице за Сајам пиротске пеглане кобасице, који се одржава 25. јануара, изјавио је Тањугу директор Туристичке организације Пирот Братислав Златков.

По његовим речима, туристи из Бугарске су карте већ купили од туристичких агенција из Софије, које су Сајам пеглане кобасице у Пироту уврстиле у своју туристичку понуду.

“Већ имамо 40 пријављених произвођача пеглане кобасице који ће имати своје штандове, а интересовање посетилаца је огромно, нарочито из Бугарске”, казао је Златков.

Он је раније указао и на велико интересовање туриста из Македоније, Републике Српске и других земаља региона.

Пиротска пеглана кобасица је због својих, како се често истиче, афродизијачких својстава позната и као “пиротска вијагра”.

Справља се само током зимских месеци и то од најквалитетнијих делова јунећег, козјег или овчијег меса.

Пеглана кобасица мора бити љута, или барем дискретно љута. Након пуњења, везује се и суши на промаји, а оптимална температура треба да буде између минус пет и плус пет степени, без влаге и великог мраза – најбоље крајем новембра и почетком децембра.
Током сушења, кобасице се свака два-три дана “пеглају”, због чега су и добиле име, да би на крају добиле облик потковице.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *